lizz-bon

Alla inlägg under januari 2009

Av Tarja - 6 januari 2009 18:46

Idag var jag nere en snabb visit på My Dog, inte egentligen för att se på hundarna utan för att träffa klasskamrat från grundskolan, Cina, som jag inte sett sen dess. Henne hade jag inte känt igen på stan bara sådär...
Det var riktigt kul, vill gärna träffa henne igen och tjata lite mer om ditt och datt. Fick också sett Siggi, han var riktigt fin, hade vuxit sig till en rejäl kille. Försökte ta några bilder men det är inte så lätt när han inte ville ställa sig riktigt. Idag kom han 3:a med Hp, ville inte hålla upp svansen och kände sig väl lagom motiverad. Annars verkade han go, kröp upp i min famn när jag satte mg vid honom. Vi får väl se vad det blir i framtiden utav honom, han skulle ställas ut fler gånger.


Av Tarja - 5 januari 2009 18:06

Letar efter tel nr till Elinor som SMSa att hon oxå skall till MyDog imorgon, men vart har jag lagt den, tel nr alltså....får skicka SMS till henne...vilket väl jag inte är så haj på..maila går snabbare. Tänk egentligen vad vi har förändrats, förr hade man hemtel nr och man ringde och talade om man inte skulle hem efter skolan utan hade gått till en kompis. Eller så gick man hem först och talade om det, sen gick man iväg igen. Där var det inget sms eller mobilande som det är nu. Jag har min mobil med men oftast är den på ljudlöst eller avstängd....den använder jag då jag tycker att jag behöver. Familjen säger att mamma är hopplös och få tag i, det är väl därför jag får ärva gamla mobiler istället för att få någon ny?

Mig gör det inget.

Hoppas att det har gått bra idag för Siggi, har för mig att han var anmäld till båda dagarna. Kände att jag inte vill åka ner båda dagarna utan det räcker gott och väl med en dag....det är ju dessutom kallt och ruggigt ute.

Ser fram emot och åka ner till Malmö istället, blir ju lite närmare våren så att säga i mars...

Får ¨leta reda på Cina oxå, fårhundarna gick i ring 4 och västgötarna i ring 8, ringarna mitt  emot...Cina, jag hittar ingen bild o maila över....du och jag får väl gå på känslan...leta efter en med rakt blont hår och glasögon...

mellan ringarna 4 och 8. Vet inte heller vilken jacka jag tar på mig, den varmaste luktar nog häst...hinner väl kanske slänga den i maskin och in i pannrummet och torka...då har jag svart jacka...tar med telefonen...

Vi ses imorron...


Av Tarja - 4 januari 2009 19:10

Idag har det varit sparlåga på aktiviteter. Hundarna ut på morgonen, hästarna fick mat. Kröp ner i sängen en stund till. Innan frukost så tog jag ut hästarna i hagen. Tog först ut Ellen, hämtade sedan Saga och Fly....och då bankade det till på baksidan av byggnaden vilket lät mer än det borde antagligen för kylan.

Fly som stod bakom mig hoppade till och for iväg, Saga studsade till och men jag fick stopp på henne. Fly sprang iväg men stannade som tur var en bit bort, tusen tankar hann och flyga igenom huvudet med skadad häst igen som går igenom staket, får igång de andra mm.. men som tur var stannade det bara vid tanken. Skärrad blev man också. När jag hade lämnat hästarna i hagen gick jag bort till baksidan och skällde ut de som stod där och grejade. Jag kände att jag hade haft änglavakt, Fly hade kunnat springa rakt fram och då över mig, istället hoppade hon rakt och snett utåt förbi mig...tackar för det.


Idag blev det inte heller nån speciell matlagning....det blev skinka, dopp i grytan...Hade en skinka kvar och den går alltid hem hos oss med dopp.

Jag äter i och för sig inte dopp i grytan men väl karelska rispiroger till och Denise valde tunnbröd med skinka. Lättlagat och mättande.

Nu får jag ut och hjälpas åt med att natt hästarna...


ps Den här fina ljuslyktan i kanten gjordes häromkvällen, frusna vattenhinkar....blir till lyktor.


Av Tarja - 3 januari 2009 13:57

Marcel, jag har förresten läst ut boken Anasarka (Marcel Aponno) som du har skrivit, Den var bra, lagom med spänning, detaljer, några sidor dock lite mer tunga, de om muslimerna etc.Brukar ju inte lästa eller titta på nåt som det står thriller på, för då kan jag inte sova, eller så drömmer jag om det, men denna var helt ok. Bara att man läste över 200 sidor det första man gjorde mitt i natten, och nästa natt när jag fick hostattacker så var det bara att gå upp och läsa, och då läste jag ut resten!

Nu väntar vi som läst denna på nästa.....när hinner du med och skriva nästa gång? Behöver du hjälp med att skriva ner så kan du ju bara diktera....så ordnar vi det, hör av dig om det kan vara nåt...


Var uppe tidigt idag...9-tiden och en kort promenad med hundarna. In med dom, ut igen till hästarna, tog ut de som stod i stallet. Gav alla hö och vatten. Mockade rent. In och duscha. Klockan hann och bli 11, tog först då min första kopp kaffe för dagen och sen lite frukost. Nu har jag slöat en stund, solen skiner så då är det dags för en promenad.


Ha det gott,

 

Av Tarja - 3 januari 2009 00:02

Satt och lade in bilder från kameran i datorn, och vips så är klockan över midnatt igen....får se om man kommer tillbaka till rätt rytm innan man skall börja jobba. Hundarna är riktiga nördar dom med, ligger runt fötterna vid datorn. Idag var det kallt ute, -11° men vindstilla. Har ju inte letat fram långkalsonger eller termobyxor, brukar ju inte vara såhääär kallt, så det blev ingen långpromenad idag. Fast det såg inte hundarna ut att vilja heller.

Försökte få lite profilbilder på hundarna men det blev inte så bra i bloggkanten. Får göra om dom.
Izzies öron ligger faktiskt riktigt bra, lite tejpning av öron vid tandömsning gör kanske nytta,för då var dom uppe på huvudet (se tidigare inlägg om hur vi gjorde om du vill veta hur du ska göra). Här är en bild på öronen som dom är nu i alla fall och inte tejpade. Hon har också fått bytt alla sina tänder och dom finns där dom skall. Izzie kullen blir förresten 6 månader idag. Har inte mätt mankhöjden på henne än, men det är lite kvar till Steffies höjd. Hon blir ju ingen bjässe till tik i alla fall, men det har jag inte haft någon innan heller.

Får se om det blir snö som var sagt senare idag, annars så hade jag tänkt lägga en liten första övning i spår till Izzie. Therése skulle kanske komma med Spec oxå.  Vi får väl se....nattinatt.

Av Tarja - 1 januari 2009 16:29

/på bilden våra "gratis" champagne, "Mockobocko"(rysk) och Wild Strawberry som var riktigt goda och kalla/


I morse var jag "tidigt" uppe, vid 10-tiden och gick ut med hundarna, matade hästarna och sen tog jag mig en kopp kaffe. Just nu hemkommen efter 2 promenader med hundar....en med fårhundarna och en bovvarna...blir lite olika rundor och tempon, bra va?  Killar spelade hockey på sjön, så den ekade och lilla Izzie tyckte det lät mysko...så den fick man skälla lite på men sen så fattade hon nog att det inte var killarna som lät som om trollet skulle komma och ta henne. Det låter onekligen konstigt i ens öron när sjön "sjunger" på vintern. Det var länge sen man åkte skridskor på sjön...vet inte om man skulle våga sig ut. Vi hade det som obligatoriskt i skolan att göra isdubbar, vet inte ens om dagens ungar vet hur dom ser ut. Nån som kommer ihåg? Mina målade jag gula har jag för mig, och hade dom alltid med när vi åkte skridskor på Bergsjön.

                                                *   *    *    *    

Hur var er nyårsafton?  Vi hade det riktigt gott....utan smällare och raketer.

Hundarna tog det med ro, här var det inget smällande runt gårdarna...runt sjön haha....men från Diseröds lilla samhälle 2 km bort så syntes och hördes en del. Hundarna låg dock och tuggade på ben och var lugna. Det var bara Ullis som trodde först att det var nån utanför och klampade. Hästarna mådde gott oxå och tuggade på sitt hö i lugn och ro... Det var annat förra året då  grannen (som nu inte bor kvar) hade fyrverkeriet riktat över vårat stall!!!

Nåja, nu var det riktigt skönt och ha nyår hemma.

Gott att äta och dricka, även hundarna smakade på kex och fuskkaviar till deras stora förtjusning...vi har riktiga gourméhundar kan jag tala om.

 Men....

Åter igen har det stått om en massa olyckor och även bränder som startats med fyrverkerier....sluta upp med dessa dumheter nu och låt bli. Hur känner man som förälder när ens barn blir skadad för nåt sånt här dumt. Det är bara tillverkarna och försäljarna som tjänar grova pengar på detta och ni som nu köper skjuter bara iväg pengar till vilken nytta? Ett skadat barn, grannens hus brinner upp....eller vad?

Nä, låt det bli hårda krav på vem som får ordna med fyrverkeri, utbildning och endast på anvisad plats och tidpunkt om man så måste.

(visst har vi också skjutit raketer en gång i tiden men det var över 10 år sedan sist och inte ens då varje år och då med hänsyn till vad vi hade runt oss!)Ja, nu blev det lite moralpredikan igen...men, det om det kanske kommer nån till insikt på vad man håller på med igentligen så är det ju bra.


Ja, nur är det bara att se framåt och göra det bästa av 2009, eller hur?


Ha nu en skön nyårskväll....


Ovido - Quiz & Flashcards