lizz-bon

Alla inlägg under januari 2009

Av Tarja - 24 januari 2009 18:54

I morse vid 7,30 vaknade jag. Gick upp, lika bra och ta ut hundarna innan dom börjar och säga ifrån. Tyckte det såg lite mörkt ut i hundkojan jag gjorde igår. Visst, det var den största hunden som hade krypit in, förmodligen sovit där i natt. Hur kunde hon få plats och vända sig där? Hon är ju högre än kojan dessutom. Så nu har alla provat den.

Det var snålblåst och regn ute, fyyyy. Hundarna rastades och hästarna matades. Tillbaka ner i sängen igen. Dessutom känns det som om förkylning håller på och blomma upp. Det går ju sådant nu och även på jobbet så snörvlas det. Peppar peppar, magsjukan har vi klarat oss ifrån. Trots att flera avdelningar på sjukhuset har varit stängda pga det under lång tid och i flera omgångar. Är det nåt som är gräsligt så är det just den sjukan.

Hundarna har sovit, ätit, varit ute på snabbrundor, gosat, sovit etc. 

Får se om det kan ge med sig till imorgon regnet, ser ut som om det skall fortsätta men de har ju haft fel förr.

Hästarna har inte heller varit ute så mycket, de som står inne i stallet tog vi ut senare. De som har uteboxarna har bara varit ute i korta omgångar, annars har de stått inne. Den blev bättre med ljust plasttak. Blir ju lite mer ljus dagtid inne då. Har idag också köpt lampor som är batteridrivna, för att det skall bli lite bättre på kvällen när man skall dit med hö och vatten.

Får se om de fungerar....hoppas det i alla fall. 


Ha en go lördagkväll.....

Av Tarja - 23 januari 2009 18:36

Hetta vill alltid lägga sig under nåt så hon får tak över huvudet. Oftast i köket under kökstolarna. Tänkte då här om kvällen att hon kanske vill ha en koja.

På fredagar får vi förråd på jobbet, så det blev till att ta hem en låda.

Tillverkningen av kojan gick på cirka 30 minuter! Med sax, tejp och lite tyg så blev den så här fin. Först provade Hetta den och sen ville Ullis också prova.

Vi får väl se om den blir använd. Annars var den superbillig....eller hur?

Tyget hade jag liggandes kvar en bit av och bredare tejp hade jag oxå.
Så det var ett litet tips till snabb koja för era hundar, bara att sätta igång!


Ikväll får det bli en filmkväll, får se vad vi skall se idag. Igår såg vi förresten The Women, med Meg Ryan och Bette Midler var med på ett litet hörn också.

Se den, den var görabra!



Av Tarja - 22 januari 2009 21:54

 

Det gäller att ha mod att vara den man är

och inte tappa modet för att man är den man är.


*Livslust är att alltid ha kommande projekt i ögonvrån.
     *Det är bättre att ta ut glädjen i förskott än att inte glädja sig alls.
 *Glöm inte vilken skatt en vanlig dag är!
      *Vänta inte på den stora lyckan, så att du missar den lilla!
*Det finns dagar som är som trappor, man måste välja om man ska gå upp eller ner.
      *Det är lättare att acceptera att man själv är som man är - än att andra är det.
*Gör saker - inte av konvention utan för lustens och glädjens skull.
     *Lev i nuet och känn att du har tillfredsställelsen just där du är - inte runt knuten.
*Ju större motstånd vi stöter på, desto mer energi utvecklar vi för att ta oss igenom.
                              Våga älska också dig själv!

 

 Det är så många som mår dåligt och inte orkar. Har flera vänner runt om som kämpar på med både det ena och det andra. Visst har man dagar som man önskar att de inte hade varit, men som sagt, du är inte svagare än att du orkar resa dig igen. Så en jättekram till er alla, ingen nämnd ingen glömd!


Dröm gott 


Av Tarja - 21 januari 2009 20:09

Här är en bild på dräktigt sto, eller är det bara luft? Har ju trott det förr...att ett av stona skulle ha föl, så hon fick ju extra med mat....men hon var ju inte det....haha.

Nu är det inte såååå långt kvar i alla fall för Tófa, någon månad till så får vi se vad som ploppar ut. Spännande och se om det blir ett sto eller en hingst, färg kan bli ja...




* * * * * *

På valpfronten har det inte blivit så mycket. Funderar på Ullis om man ska ta en kull på henne, blev ju bara hanar i förra kullen. Får se hur det blir....

* * * * * *

Saknar garn och sticka med, fick en beställning, ja egentligen 2 på ponchon som jag gjorde....så det var ju lyckat. Men vad ska man ta betalt?

Garnkostnad och .....vad mer? Tycker ju det är avkopplande och roligt, så

det blir väl inte mer.

* * * * * *

Ha en god kväll



Av Tarja - 20 januari 2009 09:00

Tillstånd krävs för att köpa fyrverkeribomberFrån 1 mars 2009 måste man ha tillstånd för att köpa så kallade fyratumsbomber. Anledningen är att den här typen av fyrverkeri orsakat flera dödsfall, senast förra nyåret, och ett antal allvarliga olyckor. Räddningsverket har nu beslutat att ta bort bomberna från det sortiment som får köpas av alla över 18 år.Räddningsverket anser att de inträffade olyckorna motiverar ett förbud mot att sälja fyrverkeribomber till någon som inte har polistillstånd att köpa och använda dem.

”- HOPPAS att det även blir för alla smällare så snart som möjligt, dessa ettriga småsmällare är de som är värst. Man får också hoppas att polisen inte ger tillstånd till kreti och pleti….utan detta måste skärpas till ordentligt med angiven plats som man sig tilldelad…så kanske det avskräcker…. ”

JA, det var väl ett steg framåt, eller hur?

Av Tarja - 19 januari 2009 19:29

Nu har vi åter igen isgata. Får se om bambi kan gå på hal is. Finns nog en chans i alla fall att gå längst ut på kanten då man ska få in hästarna. Men man kan bara ta en åt gången, inte 3 på en gång. Hundarna har inga problem med isen, de har ju klor och borra ner i den.

* * * * * 

Idag var det rush på jobbet, flera krockar som orsakades av halkan...och alla de andra.

* * * * * 

Kollade in de svenska hundarna på Aftonbladet som är "bigsize", här fanns också en engelsk mastiff på 107 kg, men titta på hans tassar, han har päls på dom. Det hade inte den norska hunden.

* * * * *

Nu ska jag sy ihop ponchon som det är risk för att den bli för liten...men då får jag ju göra en ny!


Ha det gott....

Av Tarja - 18 januari 2009 18:54

Har ni kollat in Aftonbladet idag....om en engelsk mastiff?

Hundstackaren är ju överviktig....han väger 132 kg till sina 85 cm, visserligen säger rasstandarden att de blir 75  cm men 10 cm skall ju inte göra den viktskillnaden. Nåt som man reagerar på också är hans tassar, ser sjuka ut, 

dvs inte normalpälsade, nån form av allergi?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4206521.ab


nä, det var väl inget att sträva efter....stackarn.

* * * * * * 

Nu ser det ut som om det kommer liiiite snö, i morse låg det ju bara lite puder. Får se hur det blir om det lägger sig....får gärna vara snö på markerna men vägarna kan väl få vara utan?

* * * * * * 

Nu blir det lite crosstraining med cykeln innan bastun...

 ha det gott....




Av Tarja - 18 januari 2009 08:51

Steffie har fått en ful ovana på helgerna, hon som alltid annars brukar sova....nu piper hon till precis som en brandvarnare där batteriet börjar ta slut. Ett litet pip, tyst, ett litet pip, tyst....tills man går upp och går ut med henne och givetvis resten av gänget.

Så det var bara och gå upp igen....hela veckan är man uppe strax före 06.00 för att åka till jobbet och på helgerna någon gång mellan 7-8..... hon får allt programmera om sig igen till normala helgrutiner.

När man varit ute med dom så är det lika bra att ge hästarna hö, och fylla på med vatten. Så jag har burit ut hö cirka 12-15 kg, 40 liter vatten till dom där ute och dom andra 4 som står inne har höet klart, bara 40 liter vatten dit oxå.

Sen så ser man en hurtbulle ute och springer...och tänker att egentligen var det väl det som man också skulle ha gjort, för att få fart på förbränningen.
Men jag orkade inte...gick in istället och tog mig en kopp kaffe här vid datorn.

Tror nog att jag lägger mig en stund i alla fall, hundarna har lagt sig för att sova en stund igen....


* * * * *

Nåt som saknas på den här bloggen som gör den lite roligare är smilies...eller?

Ovido - Quiz & Flashcards