lizz-bon

Alla inlägg den 1 januari 2009

Av Tarja - 1 januari 2009 16:29

/på bilden våra "gratis" champagne, "Mockobocko"(rysk) och Wild Strawberry som var riktigt goda och kalla/


I morse var jag "tidigt" uppe, vid 10-tiden och gick ut med hundarna, matade hästarna och sen tog jag mig en kopp kaffe. Just nu hemkommen efter 2 promenader med hundar....en med fårhundarna och en bovvarna...blir lite olika rundor och tempon, bra va?  Killar spelade hockey på sjön, så den ekade och lilla Izzie tyckte det lät mysko...så den fick man skälla lite på men sen så fattade hon nog att det inte var killarna som lät som om trollet skulle komma och ta henne. Det låter onekligen konstigt i ens öron när sjön "sjunger" på vintern. Det var länge sen man åkte skridskor på sjön...vet inte om man skulle våga sig ut. Vi hade det som obligatoriskt i skolan att göra isdubbar, vet inte ens om dagens ungar vet hur dom ser ut. Nån som kommer ihåg? Mina målade jag gula har jag för mig, och hade dom alltid med när vi åkte skridskor på Bergsjön.

                                                *   *    *    *    

Hur var er nyårsafton?  Vi hade det riktigt gott....utan smällare och raketer.

Hundarna tog det med ro, här var det inget smällande runt gårdarna...runt sjön haha....men från Diseröds lilla samhälle 2 km bort så syntes och hördes en del. Hundarna låg dock och tuggade på ben och var lugna. Det var bara Ullis som trodde först att det var nån utanför och klampade. Hästarna mådde gott oxå och tuggade på sitt hö i lugn och ro... Det var annat förra året då  grannen (som nu inte bor kvar) hade fyrverkeriet riktat över vårat stall!!!

Nåja, nu var det riktigt skönt och ha nyår hemma.

Gott att äta och dricka, även hundarna smakade på kex och fuskkaviar till deras stora förtjusning...vi har riktiga gourméhundar kan jag tala om.

 Men....

Åter igen har det stått om en massa olyckor och även bränder som startats med fyrverkerier....sluta upp med dessa dumheter nu och låt bli. Hur känner man som förälder när ens barn blir skadad för nåt sånt här dumt. Det är bara tillverkarna och försäljarna som tjänar grova pengar på detta och ni som nu köper skjuter bara iväg pengar till vilken nytta? Ett skadat barn, grannens hus brinner upp....eller vad?

Nä, låt det bli hårda krav på vem som får ordna med fyrverkeri, utbildning och endast på anvisad plats och tidpunkt om man så måste.

(visst har vi också skjutit raketer en gång i tiden men det var över 10 år sedan sist och inte ens då varje år och då med hänsyn till vad vi hade runt oss!)Ja, nu blev det lite moralpredikan igen...men, det om det kanske kommer nån till insikt på vad man håller på med igentligen så är det ju bra.


Ja, nur är det bara att se framåt och göra det bästa av 2009, eller hur?


Ha nu en skön nyårskväll....


Ovido - Quiz & Flashcards