lizz-bon

Alla inlägg under januari 2009

Av Tarja - 17 januari 2009 15:08

Idag får det blir en myskväll med film o nåt gott o snaska på....

Har varit ute ett par timmar och mockat rent hos hästarna, dragit om några trådar så att Dancy inte kommer åt att nosa på tjejerna....

Känner mig lite genomfrusen, hade bara jeans och 2 fleecejackor...jackorna var varma men inte jeansen. Får se om det blir snö imorgon, som det visar på några väderleksrapporter.

Hundarna fick sitt lördagmål toppad med kött....gottigott.

Katten Rambo brukar också få burkmat på helgerna, annars äter han torrfoder.

* * * * * *

Fick garnet igår, från Ge-ås i Falköping, gråmelerad DUO, som blir snyggt mönstrat när man stickar. Fick gjort en bra bit igår....kom på sen att jag får nog köpa en tröja som man kan ha under oxå, går ju inte riktigt bra med t-shirt än...

Sätter in en bild på den klänning jag sydde till Denise dagen innan julafton, från mammas vävda tyg...som jag har kvar en hel del av....får se vad man kan hitta på mer.

Sen en bild på ponchon som jag stickar nu, den gråmelerade till vänster blir det nu, tänkte först den med flätor men tycker att den andra blir snyggare.

Eller vad tycks?

* * * * * * 

Nu är hundarna på intågande in hör jag...de är ute med husse och busar.


Ha en go kväll....


Av Tarja - 15 januari 2009 18:50

Idag har det varit gott väder, soligt och fint ute, torra hundar!

Gjorde en liten koll i öronen, ser bra ut...tog lite päls från Steffies lurviga öron så att dom kan andas lite bättre. Håller fortfarande på med Thornit 2 ggr om dagen och gör så fram till imorgon, sen blir det 1 gång om dagen 1 vecka till.

 * * * * *

Såg att några funderade på vilket vaktbolag som "seriöst" anställer ungdomar och kanske även vuxna? och dessutom svart...utan att dom har en aning om det. Nåt som jag skrev om en gång tidigare....

Efter fråga från den anställde så får man som svar "att anställningsbevis kommer", "du har dispens på att köra tills du gått kursen", "just nu fanns inga platser kvar på kursen så det får blir längre fram men här har du böckerna så du kan läsa innan" etc...

Sen när det börjar brinna i knutarna eller vad det nu var så får man gå på dagen...och får inte heller sin lön....förrän efter mycket påtryckning.

Ja, det här är ett nystartat bolag i Älvängen som också skriver på sin hemsida:

"Vi arbetar i kommunerna Svenljunga, Tranemo, Falkenberg, Ale, Göteborg och Trollhättan. Vi har även larmbevakning i Borås och Ulricehamn."

"K***s Vakt är ett godkänt auktoriserat bevakningsföretag av Länsstyrelsen."

 Det kan den som är intresserad lista ut...vilket bolag det gäller!


Tycker att de borde ta sig i kragen och be om ursäkt samt se till att ordna upp det hela snyggt! Gärna då att man får gå den utbildning som man blivit lovad och jobbat för. Dessutom fått använda egen bil i tjänsten några gånger då de inte hade tillräckligt med bilar!!! Målat deras nya lokal under flera timmar/dagar för att de skall kunna komma igång!!!


Så kan det se ut hos seriösa vaktbolag!!! Vackert eller hur?


Ha en fortsatt go kväll...

Av Tarja - 14 januari 2009 21:26

Stanna upp och tänk efter vad du är på väg att göra om du funderar på en hund från utlandet...som du tänker rädda från gatan!

Hade redan tidigare tänkt denna tanke att skriva om detta, men det har inte blivit av. I morse i radion intervjuades Hans Rosenberg från SKK, bl a om antalet olika hundraser som finns i Sverige, 325 olika att välja mellan.

Man kom även in på alla dessa gatuhundar som kommer till Sverige.

Det finns hundar på närmare håll, dvs. i Sverige,som behöver hjälp med nya hem. På rasklubbarnas sidor, Blocket etc hittas omplaceringshundar. Du har också Hundstallet att ta kontakt med. Runt om landet finns också hundpensionat som samarbetar med polisen om hittehundar etc som behöver nya hem!

Hjälp dessa istället för att riskera ta hem sjukdomar till Sverige som vi inte vill ha.

Visste inte att det skulle vara ett program om hundhandeln från Julie Rescue, vilket jag av en tillfällighet såg...hjälp inte dessa att öka produktionen av "gatuhundar" i fångenskap. Här var både hanar och tikar, i alla åldrar ihop, det blir valpar garanterat...och inte är de födda på gatan.

Nä, sluta upp och va så blåögda!

 * * * * * * 

Grisfösaren Picador testad på Aftonbladet 365 reporten David, han fick sig en rejäl smäll i baken med 17 000 volt...men sprang han fortare för det? Det förtäljer inte historien...haha. Nä, jag tror fortfarande inte på att man kan träna hästar eller andra djur på detta sätt...bevisa det i så fall resultatet och att det blivit en vinnare utan den...

* * * * * * 

Idag har Fly och Saga varit ute på körtur, Saga verkar tro att det är hon som är på träning till lopp, flyger fram som en unghäst, 16 åring som hon är....

Hon är inte ens svettig efter rundan denna dam, Fly var lite svettig och flåsig, hon hänger inte med morsan....

Det blir intressant och se sen när de skall ner till banan tillsammans....vem kommer först???

* * * * * *

Har nu beställt garn.....hoppas att det kommer innan helgen, vill vill göra min poncho!

Ha en god natt....

Av Tarja - 13 januari 2009 17:55

Det sidste ønske

Præsten til fangen der lige har taget plads i den elektriske stol:

- "Er det noget jeg kan gøre for dig?"

- "Ja, hold mig i hånden..."


Indsamlingen

Det ringer på døren og manden åbner døren.

- "Dav, jeg samler ind til et hjem for ældre kvinder", sagde damen.

- "Vent et øjeblik, sagde manden
- "De kan få min svigermor med det samme."


Det ældre par i banken

Et ældre ægtepar kommer ind i en bank. Der er kø, så de stiller sig pænt op i køen og venter. Pludselig kommer der en røver op til skranken og råber:
- "Dette er et røveri."
Den ældre herre træder frem til røveren, tager ham på skulderen og siger:
- "Undskyld unge mand, men jeg er civil betjent!" (civil polis)
Røveren bliver helt befippet, smider skyderen og spæner ud af banken. Manden vender tilbage til sin noget forundrede kone, der spørger:
- "Egon, hvorfor sagde du til den unge mand, at du var civil betjent?"
- "Jamen er jeg da ikke det, Gerda?" svarer manden

- "Nej, Egon, du er senil dement.

Fick några goa skämt på danska, lite träning till att lära sig och läsa danska,

det var väl inte så svårt och förstå detta eller hur?

Lite ljusare var det idag, hoppet finns...om att solen kanske orkar fram imorgon?

Ingen lust att gå någon längre promenad med hundarna heller efter jobb, kolsvart ute på landet. Gå med 4-5 st i koppel och hålla ficklampa...nä, det får nog vara. De får ju springa fritt på dagarna med husse istället så får det bli promenad lite utanför reviret på helgen. 

* * * * * * * *

Jag har inget och sticka just nu Cina, så det kliar i fingrarna, har inte hittat garn till den poncho som jag vill göra...så det får också vänta tills jag hittar det garn som jag vill ha. Följer ju inte alltid mönsterbeskrivning med garnsort, precis som med matrecept. Läser bara vad det skall vara på ett ungefär och sen blir det nåt helt annat av det hela till slut, oftast blir det bra...


Får väl sätta mig framför TV:n innan det är dags och natta djuren....

 Ha det gott,







 
Av Tarja - 12 januari 2009 19:53

Nu har jag fått tag i Thornit, ett pulver som skall förhoppningsvis får bukt med öronen på hundarna. Ullis, Hetta och Steffie har haft kli av och till nu och fick antibiotikakur från veterinären men det har inte gett den effekt som man hoppats. Jag tror inte heller att det kan vara foderallergi. De har ju varit fuktigt och blött av och till och sen vet man ju inte om räven eller nån annan hund har spridit smitta. Det kan ju tydligen smitta på olika sätt.
Thornit är ett pulver som man bara tar pyttelite av och duttar i öronöppningen och masserar, inte ner i örongången. Vi har ju bara gjort en gång än så länge men 2 gånger om dagen i 3-5 dagar, så får vi väl se om det ger nåt. Värt och prova i alla fall. Det är ingen antibiotika i detta.

Ruskväder har det varit idag, hästarna ville in tidigare så de har väl redan mumsat i sig sitt hö vid det här laget.
Guys licens på Åby var ju klar innan jul redan, men det hade vi inte kollat upp, så nu är det bara tuta och köra....får först fixa i ordning vagnen innan man åker iväg till Åbytravet. Han har bara sökt B-licens (träna) då reglerna ändrades för körlicensen under årens lopp och man skulle ha kört ett visst antal lopp inom 3 år, först var det 5 år då han körde upp för den...

Vi får också kolla upp hur det är att använda egen hingst, STC har ju tidigare ändrat regler för detta också och nu läste jag någonstans att det blir kanske ändringar igen. Vi får väl se om Dancy får bli pappa igen....


Ha en go kväll,

Av Tarja - 10 januari 2009 19:13

Nu har Steffie också fyllt veteran...dvs 8 år. Det firades med att pepparkakshuset som hon vaktat under hela jul och nyår åts upp av henne och kompisarna. Gissa om det var mums? Nu är det bara nästan bara gamlingar i flocken, Steffie 8 Ullis 8 Hetta 10 och Skjotta 10, Izzie är undantaget som inte är mer än 6 månader.

Idag har också granen åkt ut, den får hästarna och leka med imorgon.

Sen är det inte mycket till gran kvar...bara en lång pinne som man kan elda upp.  Usch vad barr det blir, tacka vet jag tall, den barrar inte alls på samma sätt. Får bli en sån i år...till jul alltså.

Idag har det inte annars blivit så mycket gjort, mulet och grått ute, vart tog solen vägen? Imorgon måste vi ut en promenad i alla fall. Skall hoppa in och jobba en extrakväll imorgon oxå så lite luft på dagen skadar inte.

Nu skall vi ut i alla fall och ta in hästar och natta dom.

Sen blir det till att äta upp resterna av alla goa ostar och kex som är kvar sen julklappskorgen.

Ha en god kväll....

Av Tarja - 8 januari 2009 19:32

Här kommer en bild på våra hundar som tycker om att laga mat. Här värmer husse till potatisgratäng, små rester av oxfilén från nyårsafton...till hundarna.

De är alltid lika intresserade men denna gången var det mer än det...det var ju en delikat middag som väntade. Sen sitter man runt om husse vid bordet och blir matad med gaffel...

Av Tarja - 8 januari 2009 18:46

Nu har vi världens finaste isbana, mitt på gårdsplan. Varje spår och steg, + lite till har blivit blankis. Hästarna kom ut i morse innan detta, men hur sjutton skall dom in?? Sanda är inte att tala om, det skulle gå åt mängder...Det är ju fortfarande + grader så de får vara ute till sent, så kanske det har töat bort lite till...och sen får man väl gena över gräsmattan.

Hundarna har ju klorna och sätta i i alla fall, så de har inga problem med att rusa ut. 

Idag var det mycket på jobbet, inte bara relaterat till halkan utan överlag en kaotisk dag.Nu har ju Uddevalla Sjukhus stängt kirurgakuten oxå, så vi får väl se om och hur det drabbar oss.

Känns att man varit ledig och inte kommit in i rutinen att gå upp i ottan än, nu ringer klockan 5.50 mot att inte ha ringt alls under 2 1/2 vecka.

Känner mig trött och inte alls utvilad, så där ser man...man skall inte vara ledig för då kommer man i obalans. Bättre att jobba hela tiden och ta en dag då och då, så känns det inte alls så här.

Får väl ställa mig i duschen och se om man kan piggna till lite, lite väl tidigt och gå i säng för natten...fast det verkar vara som om alla andra sover redan, hundarna snusar gott och Steffie snarkar....

Ovido - Quiz & Flashcards