lizz-bon

Alla inlägg den 14 januari 2009

Av Tarja - 14 januari 2009 21:26

Stanna upp och tänk efter vad du är på väg att göra om du funderar på en hund från utlandet...som du tänker rädda från gatan!

Hade redan tidigare tänkt denna tanke att skriva om detta, men det har inte blivit av. I morse i radion intervjuades Hans Rosenberg från SKK, bl a om antalet olika hundraser som finns i Sverige, 325 olika att välja mellan.

Man kom även in på alla dessa gatuhundar som kommer till Sverige.

Det finns hundar på närmare håll, dvs. i Sverige,som behöver hjälp med nya hem. På rasklubbarnas sidor, Blocket etc hittas omplaceringshundar. Du har också Hundstallet att ta kontakt med. Runt om landet finns också hundpensionat som samarbetar med polisen om hittehundar etc som behöver nya hem!

Hjälp dessa istället för att riskera ta hem sjukdomar till Sverige som vi inte vill ha.

Visste inte att det skulle vara ett program om hundhandeln från Julie Rescue, vilket jag av en tillfällighet såg...hjälp inte dessa att öka produktionen av "gatuhundar" i fångenskap. Här var både hanar och tikar, i alla åldrar ihop, det blir valpar garanterat...och inte är de födda på gatan.

Nä, sluta upp och va så blåögda!

 * * * * * * 

Grisfösaren Picador testad på Aftonbladet 365 reporten David, han fick sig en rejäl smäll i baken med 17 000 volt...men sprang han fortare för det? Det förtäljer inte historien...haha. Nä, jag tror fortfarande inte på att man kan träna hästar eller andra djur på detta sätt...bevisa det i så fall resultatet och att det blivit en vinnare utan den...

* * * * * * 

Idag har Fly och Saga varit ute på körtur, Saga verkar tro att det är hon som är på träning till lopp, flyger fram som en unghäst, 16 åring som hon är....

Hon är inte ens svettig efter rundan denna dam, Fly var lite svettig och flåsig, hon hänger inte med morsan....

Det blir intressant och se sen när de skall ner till banan tillsammans....vem kommer först???

* * * * * *

Har nu beställt garn.....hoppas att det kommer innan helgen, vill vill göra min poncho!

Ha en god natt....

Ovido - Quiz & Flashcards