lizz-bon

Alla inlägg under februari 2009

Av Tarja - 13 februari 2009 17:04

Vill ni vara med på en tävling så kika in hos Marie....

http://hundblogg.bloggagratis.se/


Verkar vara en spännande bok som jag inte hade hört talas om tidigare,

så håller tummar på lite god tur...


Good Luck till alla!

Av Tarja - 13 februari 2009 16:43

Idag har det visserligen varit lite kallt men ok väder ändå för en promenad.

...hör just Ted Gärdestads Satellit på engelska...undrar om jag har gjort det förut???
De kör gamla låtar från melodifestivalen på Telias Nöjes Schlager....

Ja, det har varit en hel del sådan under årens lopp...eller hur? 

Får se om man kommer ihåg o kolla en liten stund imorgon, hade för mig att den var idag...så bra koll har jag, haha. Det var bättre förr, då var det ett datum som gällde för den svenska och sen ett för det stora...

* * * *

Jeannie var här igår kväll med hundarna....Bikkiboo och Izor. Izor hade fortfarande hängiga öron, och är snart 1 årig schäfer...ser ju inte klok ut. Så jag tog fram maskinsaxen och klippte öronen som fortfarande var ulliga. Sen satte jag en bit tejp som dock lossade efter en kort stund, men öronen stod RÄTT upp! Så tyngden gör allt en hel del. Så jag har inte klippt Izzies öron just nu för jag tycker att dom är lite si och så. Hon är i och för sig väldigt aktiv med dom hela tiden. Hon lyssnar, visar vad hon tycker, känner med att uttrycka sig med dom. 

Kollade upp om det kommer en kurs igång i grundlydnad, får då försöka få med både Izzie, Izor och Spec. Hade varit kul och få komma igång på riktigt. Träning hemma blir inte riktigt samma sak.

Om vädret håller sig imorgon så lägger jag ett litet spår ute i skogen för Izzie. 

* * * *

Får köra litemer träning inne ikväll, promenaden var inte så "rask" som den kanske borde varit...

* * * *

Ha en god fredagkväll gott folk....

Av Tarja - 12 februari 2009 08:33

 Skämtar dom, var sitter dom sen o surfar, på dassen runt om i Göteborg?

Står att läsa om i:

http://www.vartgoteborg.se/prod/sk/vargotnu.nsf/1/ovrigt?OpenDocument 

Vet inte om dom är så välkomna in på bibilioteken heller om det är en tanke att ha datorer där. Känns lite som av ett aprilskämt, i februari.

Jo, tanken är väl god men 5 gånger ger ju inte så mycket heller...

Nä, se till och ordna med en säng utan krav till dom först.

Jovisst, det finns många som skulle vilja ha en lägenhet på Avenyn som Håkan.....men inte alla. 

Det som är att nu har Håkan och de andra inte toan på Heden o sova i heller, tydligen, för i krönikan som kom efter reportaget så står det att de har börjat o låsa den...
Har tänkt sedan länge på alla uteliggare, att det ÄR kommunerna som måste ta tag i detta, så kan de stackars uteliggare oavsett orsak inte ha det. Kommunerna ska ta sitt ansvar, varför inte som förr, med "fattighus", men

i form av att har någonstans och ta vägen över om så bara över natten.

http://www.vartgoteborg.se/prod/sk/vargotnu.nsf/1/gamla_goteborg,goteborgs_fattighus


Det var väl reportaget om Håkan som fick en och vakna till ordentligt, eftersom man vet vem han är....och Göteborg ligger högt i listan på antal uteliggare.

Visst har man sin fria vilja att välja och ta emot hjälp, men som även Håkan sa, har man tur får åka med "bussen till 35:an" så man får en säng, täcke och kudde över natten...och då spelar det ingen roll var!

* * * *

Det är väl som alltid....pengarna saknas.....



Av Tarja - 11 februari 2009 18:44

Hon är helt tossig. Varje dag när man kommer hem så kommer hon och bits.

Inte hårt, utan lite mer kärleksfullt. Sen så gapar hon med hela munnen medans man har handen i däri....och då kan man se alla tänder ända in. Vilka fina tänder säger man då, och så låtsas man o räkna dom. Alla där, säger man, och så är hon nöjd. Knäppis till hund eller. Hon är väldigt aktiv, gillar även att hoppa upp och tugga på husses arm....en blivande skyddshund? Nåja, sådana ambitioner har vi väl inte, då behöver man träna på en annan nivå.

* * * *

Idag har jag inte varit ute och gått heller, usch. Det var snö på vägen, och under där finns is...så det lockade inte. Får hitta på lite övningar inne istället. 

Lite stickning blir det väl oxå....

Har inte det där TV behovet o sitta framför den, den står i och för sig på andra våningen så bara det är en orsak till o inte glo på den. 

Sitter hellre en stund framför datorn....efter en hel arbetsdag framför den på jobbet??? är men beroende eller? 

Nåja, det är som Cina skrev i sin blogg, 

vännerna har man numera på nätet, stämmer till stor del. 

Då når man ju varandra snabbare och man väljer tiden själv om man nu inte har chattprogram, vilket jag inte har.

* * * *

Kommunens ansvar mot sina invånare? 

Nåt som jag grubblat på i ett par dagar nu...vad har kommuner för skyldigheter att ta hand om uteliggare? Djurägare har ju stenhårda krav på att ha tak över huvudet på djuren, även om de själva helst står mitt ute på åkern eller i skogen?!! Annars får man vite, böter och i värsta fall djurförbud. Vad händer kommunen? Ingenting verkar det som...

Det var reportaget i GP om en skolkamrat ur parallellklassen från grundskolan, Håkan Silver, som fick mig och grubbla. Jag skulle vilja göra något men vad? Vad kan kan göra för att hjälpa?  Känner mig maktlös...

men det borde vara kommunens sak. Kan man inte sätta ut mindre stugor med säng, täcke, kudde och fältarbetare som fördelade platserna för natten. Arbetstillfällen skulle skapas för flera då stugorna behöver städas också. Ska det vara så svårt att skapa ett boende där man inte är beroende av sociala, vilket många av dessa inte vill ha hjälp utav. Ta utav politikernas höga löner, fördela en del av skattepengarna till detta. Skulle säkert spara mycket på att inte behöva ta in dom på behandlingshem för att sedan släppas ut igen till samma liv. Lite omsorg och omtanke ger mycket!

Av Tarja - 10 februari 2009 22:50

Såg ni förresten det här klippet som finns i Aftonbladet?

Det visar islandshästar som förmodligen gjort en show typ istölt...men hamnar i vattnet då isen brister. Hästarna håller sig kolugna, typiskt för islänningar att inte stressa upp sig. Det är en av deras karaktärsdrag som man tycker om. De är rätt coola i de flesta situationer. Om dom nu inte är helt dumma i huvudet, det finns några sådana individer oxå men dom tycker jag inte är "riktiga" islänningar.

Här är klippet i alla fall:


http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4371826.ab

Av Tarja - 10 februari 2009 19:53

Idag har jag varit duktig....tränat först 1/2 timme med redskapen på gympan, sen 50 min Friskis&Svettispass!

Hundarna har inte gått promenad annat än rusat runt i den lilla snön som låg under dagen. Husse har dom ute flera gånger dagligen lösa så att de får rusa av sig. Hoppas att det inte kommer mer snö nu....det är så jobbigt när det hinner bli is under. Då ser man inte var isfläckarna är och vips så har man halkat omkull. Flera sådana fall på jobbet, dvs patienter....men en o annan personal har också halkat men klarat sig.
* * * *

Ikväll fortsätter jag med min stickning....får se vad det blir...o måste ha tag i mer garn för det går åt mer än jag hade tänkt från början. Ändrade till en tröja med pingvinärm....har egentligen inga stickade tröjor just förutom en. Så en ny vore inte helt fel.


* * * * 

Undrar hur det går för Svanstedt, har inte sett nåt mer om hur långt de är med utredningen om grisfösare och vad det leder till. Men han tävlar och vinner....med hästar som inte är grisfösade garanterat, annars hade de inte sprungit in pengar. Goopen har ju oxå fått kanonstart.

Våra förmågor har inte kommit ut på banan än...behöver lite mer i vagn innan Fly kan åka till banan. Men vädret sätter ju stopp för det med, isfläckar på vägen är ju inget för o träna häst på heller. 

Nu vill vi ha hit solen och lite värme så att isen försvinner!

* * * *


Go kväll på er....

Av Tarja - 9 februari 2009 16:16

Fast nu var det inte hennes fel....en tysk lastbil började backa bakåt vid broöppning, och där bakom stod hon i en lånad Saab.... Som tur var så hände inte det nåt med tjejerna. Bilen fick dock bogseras därifrån med kylaren och lite annat trasigt.Jag har råkat ut för nåt liknande en gång på samma ställe. 

Står bakom en lastbil och hade stängt av bilen. Sent på kvällen och mörkt var det. Helt plötsligt börjar lastbilen o backa! Jag får på tändningen och in med backen samtidigt som jag blinkar med helljus och hänger på tutan. Då klarade jag mig undan med en trasig framlampa. Han ville backa lite till ifrån bommarna!

* * * * 
Var en snabbis in och köpte garn igen....blir ett gift det där med stickande.

Får se vad det blir för alster nu, har en bild jag hittade men inget mönster...kan nog klura ut ungefär hur det ska gå tillväga....

* * * *

Ellen tömkörs nu varje dag, hon behöver det, annars blir hon fjollig....

hoppas få henne i vagn här nu under våren.

* * * *

Letar efter hane till Ullis, får se vem som kan passa, vet inte riktigt när hon skall komma igång o löpa. Får leta i förra årets almenacka för o räkna ut det.

* * * * 

Får träna lite på crossen idag, känner att orken inte är riktigt med....har fortfarande lite slemmig hosta så man får väl ta det lugna....

Sen blir det till och sticka liiiiite....


Ha en go måndageftermiddag/kväll.....

Av Tarja - 8 februari 2009 23:09

Stjärnklar himmel, fullmåne, några minusgrader....precis perfekt....skulle varit en liiiiten gnutta mer snö så hade det varit hur ljust som helst.
Har ni nån gång varit på månskensritt? Helt fantastiskt, i lite snö, pulsa fram...och månen som enda lampa!

Får se om man kan sova...ibland blir man påverkad av denna lampa...eller?

* * * *

Nu inne igen nybastade, ätit finsk bastukorv med finsk senap, en Tuborg till det, mmmmm gott o gå o lägga sig nu.


Natti natt



Ovido - Quiz & Flashcards