lizz-bon

Alla inlägg den 11 februari 2009

Av Tarja - 11 februari 2009 18:44

Hon är helt tossig. Varje dag när man kommer hem så kommer hon och bits.

Inte hårt, utan lite mer kärleksfullt. Sen så gapar hon med hela munnen medans man har handen i däri....och då kan man se alla tänder ända in. Vilka fina tänder säger man då, och så låtsas man o räkna dom. Alla där, säger man, och så är hon nöjd. Knäppis till hund eller. Hon är väldigt aktiv, gillar även att hoppa upp och tugga på husses arm....en blivande skyddshund? Nåja, sådana ambitioner har vi väl inte, då behöver man träna på en annan nivå.

* * * *

Idag har jag inte varit ute och gått heller, usch. Det var snö på vägen, och under där finns is...så det lockade inte. Får hitta på lite övningar inne istället. 

Lite stickning blir det väl oxå....

Har inte det där TV behovet o sitta framför den, den står i och för sig på andra våningen så bara det är en orsak till o inte glo på den. 

Sitter hellre en stund framför datorn....efter en hel arbetsdag framför den på jobbet??? är men beroende eller? 

Nåja, det är som Cina skrev i sin blogg, 

vännerna har man numera på nätet, stämmer till stor del. 

Då når man ju varandra snabbare och man väljer tiden själv om man nu inte har chattprogram, vilket jag inte har.

* * * *

Kommunens ansvar mot sina invånare? 

Nåt som jag grubblat på i ett par dagar nu...vad har kommuner för skyldigheter att ta hand om uteliggare? Djurägare har ju stenhårda krav på att ha tak över huvudet på djuren, även om de själva helst står mitt ute på åkern eller i skogen?!! Annars får man vite, böter och i värsta fall djurförbud. Vad händer kommunen? Ingenting verkar det som...

Det var reportaget i GP om en skolkamrat ur parallellklassen från grundskolan, Håkan Silver, som fick mig och grubbla. Jag skulle vilja göra något men vad? Vad kan kan göra för att hjälpa?  Känner mig maktlös...

men det borde vara kommunens sak. Kan man inte sätta ut mindre stugor med säng, täcke, kudde och fältarbetare som fördelade platserna för natten. Arbetstillfällen skulle skapas för flera då stugorna behöver städas också. Ska det vara så svårt att skapa ett boende där man inte är beroende av sociala, vilket många av dessa inte vill ha hjälp utav. Ta utav politikernas höga löner, fördela en del av skattepengarna till detta. Skulle säkert spara mycket på att inte behöva ta in dom på behandlingshem för att sedan släppas ut igen till samma liv. Lite omsorg och omtanke ger mycket!

Ovido - Quiz & Flashcards