lizz-bon

Alla inlägg under februari 2009

Av Tarja - 8 februari 2009 08:38

Tänkte ladda upp bilderna på det som jag gjorde igår, dvs stickade en mössa och baka kaka....

Sen kom en bild med på den grå ponchon jag gjorde i januari.

Den där mössan var ju tänkt som helgstickning. Men den tog ju inte så lång tid o göra. Hade väl egentligen inte det garnet som skulle vara enligt beskrivningen, men dottern blev helnöjd med den. Hon vill inte heller ha en för varm mössa, så vi får väl se om denna blir ok. Den var superenkel o göra,

Lägg upp på stickor 10, 31 maskor, sticka resårstickning, 1 rät 1 avig....så långt som huvudomfånget är, dvs ca 54-56 cm, mät på dig själv. Maska av.

Sy ihop kortsidorna. Tråckla en tråd längst med ena kanten, dvs det som skall bli toppen av mössan. Fäst ihop i sömmen på kortsidan. Vips så har du en mössa! Kan ju vara ett kul objekt för nybörjaren som tröttnat på och sticka långa halsdukar.
Kakan är en variant av silviakaka, men omdöpt til Steffiekaka hos oss.

* * * * *

Melodifestivalen ja, såg bara halva....middagen tog längre tid än tänkt.

Men det var inget och vara ledsen över, hur snurrigt som helst.

Vad var det för fel på gamla systemet, alla låtar som skulle delta gjorde det samtidigt. Röstningen blev som på den stora, 12,10, 8, 5 ....poäng etc. och vinnaren åkte iväg till den stora tävlingen.

Många verkar tycka så också, enligt aftonbladet:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article4355752.ab


Tacka vet ja förr....det var bättre då, eller?

* * * * *

Hästarna har fått hö, hundarna varit ute och kissat. Jag har fått en kopp kaffe och suttit en stund här. Så nu går jag och lägger mig under täcket en stund igen...vi ses.



Av Tarja - 7 februari 2009 15:54

I morse var jag ute med hundarna, tog med hö ut i hagen samtidigt. Gick in med hundarna. Hämtade ut hästarna som stod inne. Gick ut med hö till de andra som har uteboxarna....väl inne in i duschen och sen tog jag min första kopp kaffe...och lite frukost.

* * * * *

Jag tog en sväng ner till Granngården och köpte vägsalt, så att man slipper stå på örona här utanför....ja, snön blev ju inte kvar som man hade hoppats men så är det ju varje vinter. Om det nu kan kallas för vinter. Var även inne en snabb vända till pingstkyrkans loppis, ibland har man tur, hittade 1 nystan på 100 gr med rött garn, sådär lite oregelbundet tjockt...och sticka en mössa till Denise av, så det fick bli helgens stickning.

Jag hade faktiskt på mig en stickad tröja och sen min gråa poncho...för första gången. Och det var inte kallt ute så det var perfekt!

* * * * *

På eftermiddagen har jag mockat boxar, gjort rent i uteboxarna och även utanför dessa....ett antal skopor med skit....träning för armarna?

Nu så är det lite kloklippning på schemat, det klapprar lite på golvet när fårhundarna går. De har en enorm klotillväxt, gör inget annat än o klipper klor...men det är väl för att borra ner i isen så att de inte halkar omkull.

* * * * *

Sen har jag lovat Steffie och baka "steffiekaka" eller nåt annat gott. Här har hundarna var sina favoritkakor.....

Ikväll blir det lite avkoppling med en go middag, stickning och en film...

Bride wars kanske.....

Av Tarja - 6 februari 2009 19:38

Igår så var jag ju trött, så även idag. Var och skulle lämna blod men värdet var för lågt...låg på 118 i snitt, så då blev det ingen lämning. Fick istället 2 kartor med järntabletter i kapselform och äta med en apelsin varje kväll. Det är nog därför tröttheten satt in, att blodvärdet inte är som det skall. Visserligen har jag inte så högt i vanliga fall heller men det brukar ju hålla sig runt 125-127 i alla fall. Så idag har det inte varit träning heller...fick sova en stund på eftermiddagen.

God middag med broccoli/purjopaj och vitlöksbröd.

* * * * 

Snö har det kommit en del, så nu är det vitt på backen. Hundarna älskar fullkomligen och rulla sig i detta. De vill inte komma in, precis som småbarna vill de vara ute liiiite till. 

Våran väg upp och backen med kurvan blir såpehal, den skottas visserligen men den har en tendens till o bli isbana...så kul är med vinter.

* * * *

Imorgon har jag bestämt mig för och åka och köpa garn inne i Kungälv,

Therése ville ju ha en likadan poncho som jag gjorde, i brunt.

Hoppas att de har garnet där, har sökt på det och de skall vara återförsäljare i alla fall till Duo garner.

* * * *

Ha en go fredagkväll....

nu skall jag ut och göra rent hos hästarna...innan de skall nattas.

Av Tarja - 5 februari 2009 18:41

Vem minns inte boken och senare filmen JACK, av Ulf Lundell. Kommer än ihåg en varm sommarkväll då jag och Anki och en kille som hette Lennart....gick och såg filmen. Sen någon tid senare så sprang vi på Göran Stangertz och Nina Gunke på Tuve Hundkapplöpning. Fick hans autograf... på katalogen. Ja, det har funnit en hundkapplöpningsbana på Tuve ängar. Här spelade man för 1 kronas bongar och kunde vinna t ex 1/2 kg kaffe. Kommer inte ihåg om man vann nåt nån gång. Men kul var det och titta i alla fall.

Nu var det ju ett tag sedan man både läste boken som ligger i en låda i förrådet och såg filmen...så det skall bli kul och se hur den var egentligen. Den har väl klassats som kultfilm. 

Kommer nu kl 19.05 på TV4 Film. Tar med ett glas rött och njuter....

* * * *

Annars har det inte varit så mycket aktivitet idag, förkylningen gör nog sitt, var himla trött efter jobbet.  Så det blev en kort tupplur innan middag. Sen lite öronrens på Steffie, det vill inte ge med sig. Har ju provat diverse medel, både från vet, beställt från UK, och nu sist äppelcidervinäger som jag spädde ut....men det blev mer klet och varmt. 

De andra har inget, så nu är det Steffie som inte är helt ok. Vi får väl åka en tur till vet igen. 

Jeannie hade Bikkja och Izor med igår till vet. och vaccinerade mot rabies. Bikki har ju det sedan tidigare och Izor fick sin första spruta. 

* * * * 

Ha en go TV-kväll, även ni som inte ska se JACK.

Av Tarja - 4 februari 2009 20:31

Lyckades lura den där lilla..f.. som försökte o få i sig en semla...haha.

Hittade peppande kommentarer som också gjorde sitt...tackar så mycket.

Semlor är ju fina på bild oxå....kan man väl säga istället. Där gör de inte nåt dumt.

* * * *

Idag har Ullis varit till farbror veterinär....och fick ett friskintyg på att hon är pigg och alert ifall hon skall få en kull valpar nu i vår.

* * * *

Hittade hos Marie, en länk till en tävling där man kan vinna fina torgvantar...nåt o ha om man skall ut o sälja....här är den

http://prillig.blogspot.com/2009/02/tavling.html

* * * *

Idag hann vi inte ut på promenad, dessutom var det ruskväder o snö, men det blev inte så mycket. Blir väl lite ljusare nu på kvällen då man ska ta in hästarna.

Imorgon ska jag ut i alla fall....lovar! Ändrade låtarna till Absolute music winter 2009 istället i Ipoden...och grundkurs i spanska...uno, dos, tres.....

haha, får se vad man kan lära sig...


Go kväll...

Av Tarja - 4 februari 2009 10:32

Såg en bild på semlor....fyyy vad sugen jag blev, nån som har nåt bra tips och INTE gå och köpa en sån....Vad kan man ta istället? Är ju inte ens fettisdag, inte förrän den 24:e....

Jag brukar ta en mandelkrans, skära av toppen runt om och fylla med lite xtra mandelmassa, och sen grädde. På med locket igen och lite florsocker...så räcker den till många. Mums....men det var inte vad jag skulle ha egentligen....nu när man försöker och bli lite mer nyttig. Fast lite får man väl synda i alla fall?


Av Tarja - 3 februari 2009 19:46

Idag har jag på jobbet vart med på personalgympan, och sen ett Friskis&Svettis pass. Känner mig i alla fall nyttig idag.

* * * * 

Hundarna har fått en promenad med husse i alla fall. Jag var ju hemma när det var mörkt. Får se imorgon om jag hinner ut, de har ju dessutom lovat snö? på den där accuWeather som vi har i datorn. Men den stämmer inte alltid, precis som SMHI...

* * * *

Får försöka få in lite musik i min IPOD kopia som kom på posten idag....hur man nu gör?? Har Bodywork 8, - hurtig musik och ha med ute på promenaden...går man fortare då?

* * * *
Jag har också garntorka....buuuh, vill haaaa, men har inte fått tummen ur och åkt in till Kungälv för o se i Hobbybutiken vad det har för garner.

Får väl se om man kan komma iväg nån dag efter jobbet....


Ha en go kväll, nu skall jag se hur den där Ipoden fungerar?

Av Tarja - 2 februari 2009 17:45

trodde nog att hon skulle sluta och tugga på saker och ting efter att hon bytt tänderna. Men skohyllan har fått känna på rejäla tänder så flisorna ryker. Nåja, den är ju inte så dyr men det är ju alltid dessa småflis som kan ställa till det inne i munnen och magen om hon skulle svälja nåt. Hon vill väl vara med ute och springa på gården då man håller på med hästarna. Visserligen gör hon ju inte nåt, men hon måste ju lära sig och vara inne också och inte alltid med.

* * * * 

Får bli inneträning idag....var hemma lite sent. Kycklingwok med quinoa till middag. Gott. 


Ha en go kväll.

Ovido - Quiz & Flashcards