lizz-bon

Alla inlägg under juli 2009

Av Tarja - 11 juli 2009 19:23

Idag nere i Tvååker i dobermannringen så står det en kille från Sävedalen, med en kuperad dobermann -

och ropar över till Therése som står på andra sidan ringen "hur är det med örat idag"? "man kan ju fuska lite"? högt så att alla skall höra inklusive domaren som står mitt i ringen.

Therése ignorerar honom, det är Specs ena öra som kan ibland vara lite mjuk, men den är det annars inget fel på. Inne i ringen så frågar domaren om Specs öra där han har ett litet sår, men det är efter en elak liten fästing, så det så.

Sicka ena det finns, allt för att förstöra för andra, hoppas han åker dit nån dag för det!

Spec fick CK som 6:e hund i öppna konkurrensen.

Han behöver ringtränas, men gick mycket bättre idag än igår. Så är det för Jeannies Izor oxå, han hoppade o skuttade med uppfödaren, ingen schäfertrav där inte...

Liten kort snack med Carina hanns också med innan bedömningen.

Hur gick det...?


Annars hade vi tur med vädret, slapp regnet förutom några få droppar, lite blå himmel men inte jättevarmt.

Domaren påpekade att det var bra kvalitet på cairnterrierna, alla i stort sett hade svansarna uppe utan hjälp, men men, varför ska de stå o mata hundarna konstant på bordet undrade hon?

Vi (jag o Jeannie) hann med en snabb tur in på Ullared, lite smått o gott,

en ny bh, sminkväska, handväska, skärp, tuggben till hundarna, o en ny plånbok...haha, den gamla är nästan tom...o det var denna med? konstigt.


Hemma är det blå himmel som skymtar bland molnen.

Nu får det bli tacos.....o en öl.

Ha en go kväll.


Av Tarja - 9 juli 2009 20:04

Nu är de små gossarna 4 dygn gamla om cirka 1 timme....och de har vääxt...

nu är de som marsvin i storlek. Så här kommer en färsk bild på dessa två småttingar.

* * * *

Jag trodde inte att dessa skulle överleva...pelargonierna alltså. Fick inte planterat sticklingarna förrän efter en vecka o då såg de inte så roliga ut. Sen åkte de i golvet med jämna mellanrum...hundarna ville se ut genom fönstret, och de var då i vägen....hm

Ner med dom i krukan igen o se, nu blommar dom, så tåliga var dom. Den ena skall håll myggen borta, kommer inte ihåg nu namnen på någon utav dessa. Så går det när man beställer o tror att man vet vad man har sen...behöver nog sätta namnlappar om man ska lära sig.

* * * *

Här var det en åskknall som väckte en mitt i natta, och ett muller som bara den, sen så vräkte det ner från vädergudarnas vattenförråd. Det ville inte ta stopp nån gång, och mer har det kommit under dagen.

* * * *

Egentligen har jag en blåbärsplanta o hallonplanta o plantera...men vet inte riktigt var...de får ju vara lite skyddade av de fyrbenta odjuren.
Men de klarar sig nog till imorgon...får ta det då.

* * * *

Ha en go kväll i sommarregnet....

Av Tarja - 6 juli 2009 19:08

Här kommer första bilden på gossarna, 3 timmar gamla, taget sent igår kväll.

De sover och äter, precis som de skall, ser ut att må gott, det gör mamma med. 

Tog en liten kort promenad när jag kom hem, för att se om man hittade lite blåbär, det var inte så mycket....blev nästan lika mycket smultron...vilket ju är mycket goare.


Får väl leta lite längre ut efter blåbären, eller sätta plantor....i ståhöjd?

Får fundera lite på det....om man ska ha ett litet växthus istället för höns. Behöver utrymmet till förråd. Men får lägga om taket i ett hörn först.

Dit kan jag då flytta ut alla lådor från vardagsrummet....som jag skulle sorterat...hmmm


Ha det gott..

Av Tarja - 6 juli 2009 07:01

Ja, det var det hela, rejäla och stora, har inte vägt dom men det syns på dom! De föddes kl 21, och 21.10....så det var snabbt avklarat. Snabba var dom till maten oxå....

Ullis har ju varit så tjock det sista så nog trodde jag det fanns fler...men inte, dessa 2 gossar har tagit all utrymme som kan tänkas.

De blir mörkröda med vita tecken, och om de brås på sin far Bjarki kan de också få mörkare täckhår så småningom.

Får se om jag kan få en helbild på Bjarki oxå, har väl bara huvudbild på honom på hemsidan.



Ha en go dag, ....här är grått o mulet i Kungälv


Av Tarja - 5 juli 2009 23:01

Än så länge är det 2 gossar som Ullis fått, får se om det kommer nån mer,

hon ser inte helt lugn ut än....

Bilder får komma imorgon, hon gömmer dom under huvudet hela tiden...hönsmamman.


Av Tarja - 4 juli 2009 09:49

Ja, hon fick lite extra gottgott, på sin födelsedag. Grattis till hela kullen.

Izzie är ett riktigt busfrö med underbart sätt o temperament. Vi får se vart det utvecklar sig. Har inte hört något ifrån syskona på ett tag, får ta o skicka en liten rad till dom...


Idag får man passa på och vara ute lite till...det ser ju ut att blir annat väder i nästa vecka, men då jobbar jag.


Ha det gott....

Av Tarja - 2 juli 2009 19:46

Här finns en artikel till om sommareksem....för er som vill läsa mer. Annars är det många som tittar in på sidan med sommareksem, eksem.info.se.

Jag har inte fått scannat in artikeln än men den kommer så småningom även på hemsidan.

Svidknott är det ju många som tror är orsaken, men de kommer ju bara till smörgåsbordet....nu vankas det gottigott...när hästen har kliat o skarpat fram blodiga sår.

Och ena annan sak: hur i H.lvete kan folk med att ha TÄCKEN !!! på sina hästar i denna värme, och det utan att det kan gå in i skuggan. Körde förbi en hage med 3 hästar, en utan täcke, en med ett ljusblått och en med en röd, i Kungälv. Så du som känner dig skyldig ta genast av täckena! Dom hjälper inte mot värmen...eller vad är det du är ute efter? Att ha en ren häst när du ska ut o rida på kvällen? Fy! Det var inga eksemtäcken heller. Och dessa ska vi bara inte tala om, hur känns det att gå med strumpbyxor i denna värmen? Tänkte väl det, du har inte på dig några....men hästarna ska ha? Dessutom utan vatten i hagen...förhoppningsvis finns en liten bäck med vatten, men undrar oxå av vilken kvalitet, att dricka ifrån... vatten är A o O för alla betesdjur, så även kor, grisar, får mm.

Nu har jag spytt galla över alla dessa som inte har någon hjärna eller hjärta...



Av Tarja - 2 juli 2009 08:29

Riktigt gott har vi det just nu....fast man jobbar. Vi har fått fyllt upp lilla poolen men själva kanten har nog fått några små hål...så det är inte lätt o hitta dessa. Men det går att ta sig ett eller ett par dopp och även ligga på luftmadrassen o glida runt. Får bara passa sig så man inte bränner sig, med den hyn man har.

Annars är det jobb fortfarande....

Ullis är i väntans tider o är riktigt tjock. Steffie har inte nåt ändrats på så hon är inte med valp, synd för Izzie är en riktig liten pärla. Snäll, go och alltid pigg o glad, vill gärna göra saker o ting.

Fick klippt både henne o Steffie igår, så nu kan Izzie fortsätta o bada. Hon har ju fortfarande lite valpull kvar o när hon badar, rusar runt i skogen...så ser hon ut därefter. Men nu som sagt är det fritt fram...även om hon inte  är helt kortkort, lättare att borsta ur i alla fall.

Blev en tur till "Göken", dvs Göksäter igår, och lite tyg som blev gardiner till sovrummet. Får ha upp någon hylla också...ev en byrå, får se.

Annars är det fortfarande kartonger kartonger kartonger, varför är man en hamster??!!!

Kan ju vara bra o ha, barna kanske vill ha, eller vad?

Får se om man kan få rensat lite till, såg att det skulle vara loppis där man kan sälja i slutet juli inte långt hemifrån...risken är väl att man kommer tillbaks med nåt annat...

Ha en go solig dag!


Ovido - Quiz & Flashcards