lizz-bon

Alla inlägg den 2 juli 2009

Av Tarja - 2 juli 2009 19:46

Här finns en artikel till om sommareksem....för er som vill läsa mer. Annars är det många som tittar in på sidan med sommareksem, eksem.info.se.

Jag har inte fått scannat in artikeln än men den kommer så småningom även på hemsidan.

Svidknott är det ju många som tror är orsaken, men de kommer ju bara till smörgåsbordet....nu vankas det gottigott...när hästen har kliat o skarpat fram blodiga sår.

Och ena annan sak: hur i H.lvete kan folk med att ha TÄCKEN !!! på sina hästar i denna värme, och det utan att det kan gå in i skuggan. Körde förbi en hage med 3 hästar, en utan täcke, en med ett ljusblått och en med en röd, i Kungälv. Så du som känner dig skyldig ta genast av täckena! Dom hjälper inte mot värmen...eller vad är det du är ute efter? Att ha en ren häst när du ska ut o rida på kvällen? Fy! Det var inga eksemtäcken heller. Och dessa ska vi bara inte tala om, hur känns det att gå med strumpbyxor i denna värmen? Tänkte väl det, du har inte på dig några....men hästarna ska ha? Dessutom utan vatten i hagen...förhoppningsvis finns en liten bäck med vatten, men undrar oxå av vilken kvalitet, att dricka ifrån... vatten är A o O för alla betesdjur, så även kor, grisar, får mm.

Nu har jag spytt galla över alla dessa som inte har någon hjärna eller hjärta...



Av Tarja - 2 juli 2009 08:29

Riktigt gott har vi det just nu....fast man jobbar. Vi har fått fyllt upp lilla poolen men själva kanten har nog fått några små hål...så det är inte lätt o hitta dessa. Men det går att ta sig ett eller ett par dopp och även ligga på luftmadrassen o glida runt. Får bara passa sig så man inte bränner sig, med den hyn man har.

Annars är det jobb fortfarande....

Ullis är i väntans tider o är riktigt tjock. Steffie har inte nåt ändrats på så hon är inte med valp, synd för Izzie är en riktig liten pärla. Snäll, go och alltid pigg o glad, vill gärna göra saker o ting.

Fick klippt både henne o Steffie igår, så nu kan Izzie fortsätta o bada. Hon har ju fortfarande lite valpull kvar o när hon badar, rusar runt i skogen...så ser hon ut därefter. Men nu som sagt är det fritt fram...även om hon inte  är helt kortkort, lättare att borsta ur i alla fall.

Blev en tur till "Göken", dvs Göksäter igår, och lite tyg som blev gardiner till sovrummet. Får ha upp någon hylla också...ev en byrå, får se.

Annars är det fortfarande kartonger kartonger kartonger, varför är man en hamster??!!!

Kan ju vara bra o ha, barna kanske vill ha, eller vad?

Får se om man kan få rensat lite till, såg att det skulle vara loppis där man kan sälja i slutet juli inte långt hemifrån...risken är väl att man kommer tillbaks med nåt annat...

Ha en go solig dag!


Ovido - Quiz & Flashcards