lizz-bon

Alla inlägg den 30 juli 2009

Av Tarja - 30 juli 2009 19:57

Vi var ner till Ellös och postade brev idag, och på hemvägen såg vi en skylt "auktion " vid Folkets park så vi körde in där. Det var kristallkronor, orientaliska mattor, tavlor och lite annat smått o gott i prisklasser 4-15 tusen kronor...Det hade jag inte tänkt i handla idag.

Däremot var det öppet i Huseby-Klev Stenåldersmuseum, så vi gick in dit.

Här fick vi lite historia om bygden från Stenålderstiden, riktigt bra faktiskt, värt ett besök för alla åldrar.

Vi såg en liten film oxå, om tuggummi.


"Stenålderstuggummin från Huseby klev var framställda av harts (en slags kåda). Denna harts hade framställts ur björknäver. Dessa tuggummin har 14C-daterats till 9800 år före nutid (cal. BP) Det är tandavtryck från en 10-åring på denna.

The chewing gums consist of resin from birch. This chewing gum has been 14C –dated to 9800 cal BP. "

En liten bild på den kommer här nedan, tuggummit allstå..

* * * *

Igår var vi till Torp i Uddevalla, fick köpt en ny lie, det måste man ha, och fiberduk till blivande växthuset o lägga i botten, och lite annat smått o gott. På hemvägen blev det ett besök på Göken...Göksäter!

Här fick Denise målarfärg till sitt rum som skall gå i vitt och champange...har fått henne in på tankar med shabby chic...romantik....o sen blir det väl en hel del rosa prylar  antar jag.

* * * *

Annars har väl vädret varit samma här som hos de flesta runt om, regn, blåst, sol, regn, blåst, sol, hagel, regn, åska, sol,....

* * * *

Bocken stod nästan på gårdsplan o hälsa oss välkomna hem idag efter besöket nere i Ellös, riktigt grann e han faktiskt!

* * * *
Ha det gott !


Ovido - Quiz & Flashcards