lizz-bon

Alla inlägg under mars 2009

Av Tarja - 4 mars 2009 20:11

Nu är det inte långt kvar till Malmö. Har också i dagarna tackat ja till Larv, Hässleholm, Tånga Hed vinthundsklubben, Borås. Någon utställning hoppar vi, kanske ställer vi ut istället. Sen blir det väl Askersund, Sofiero och någon mer mindre tillställning.

Det skall bli kul! Inte alltid man kan få ihop en liten peng på sin hobby.

* * * *

Nu har jag kommit in en bit i boken Din Hund fortsätter....får väl läsa från början så man kommer in i rätt tänk...eller hur? Motivationen skall vara hög för att nå lyckad resultat, gäller väl oss oxå minst sagt. Vilket väl inte visat sig med personliga träningen....förutom det vi tränar på jobbet med friskis&svettispass på tisdagar. Nåja, det börjar bli ljusare och förhoppningsvis blir motivationen bättre med den.

* * * * 

Snart dags för Greys Anatomy,......

ha en go kväll

Av Tarja - 3 mars 2009 19:02

Fick boken Din Hund fortsätter idag...och bilderna i den gav mig flashback tillbaka i tiden. Det fanns bilder på Stig Mellqvist med riesen, Marlene Mussawir med boxer, Anders Bengtsson med border collie, m fl..va kul!

* * * *

Stig och Anders var ju "GBK:are" precis som jag var, och de hörde bara till klubben, så var det. Stig hjälpte oss hundungdomar mycket, med både kurser, träning, tävlingar som domare, frukt och grönsaker från fruns affär när vi hade läger till bra priser. Tack Stig för alla hjälp vi fick om jag aldrig fick sagt det tidigare. Vilka minnen man har...suck!

Anders vet jag hade en storpudel som han tävlade till lydnadschampion (lite osäker men tror det) först då jag lärde känna honom, sen hade han border collie, och sen blev det en cairn terrier. Anders och Ulla brukade sitta på bänken vid GBK och titta på när vi ungdomar tränade. Gav råd och tips, tusen tack!

Marlene lärde jag känna då jag tävlade med bouviern "Martin" (Stenlunda Zalomo) i både lydnad och bruks.

Anki, kommer du ihåg denna tid? 

* * * *

Nu ska här läsas och sättas igång med träning!


     Ha en go kväll!

Av Tarja - 2 mars 2009 19:07

Hundarna blir pisseblöta i det här regnsnöblasket...och fällarna blir ju inte torrare efter dessa heller.  Nu vill vi ha vår! Sol, snödroppar, krokusar, träd som börjar knoppas....men mars är ju lurig. Kan bli snö mer än i februari...

* * * *

Idag har vi inte gjort speciellt mycket, samlar krafter för att gå ut och mocka!

Hästarna har fått stå inne idag till större delen...och det märks i högarna. Det har varit stora tunga droppar blötsnö som kommit och här ligger det högre upp i höjden än Kungälv så backen är vit. Sen ska man bära vatten....lättare på sommaren då man drar slangen. 

* * * *

Vill komma igång och gå ordentliga promenader men det har inte blivit så, efter man kommer hem så är det matlagning, mockning. Sen är det mörkt.
Makens onda rygg håller i sig och min lever den också emellanåt känns det som.

Får väl ta och ge mig ut nu så att det blir klart innan det är dags för sängen.


Ha det gott....

Av Tarja - 1 mars 2009 17:55

Tävling igen hos Marie, denna boken verkar spännande!

 Kika in på Marie blogg, så hittar du mer om tävlingen!


http://hundblogg.bloggagratis.se/

 Lycka Till!



Av Tarja - 1 mars 2009 17:39

Efter att ha gjort klart "hästarna" så tog jag en liten tur med Izzie. Vi körde inkallning utan krav på att går runt och sätta sig. Bara att hon skall komma in snabbt som blixten och sen sätta sig på kommando sitt framför. Kallade in ett antal gånger och hon formligen flyger in. Lite liggande, ner med en godisbit och sen ligga kvar en liten stund innan kommandot sitt. Det gick bra.

Lite uppletande efter "trasig boll" gjorde vi också i det höga gräset, med avlämning vilket inte alltid gick på en gång, lite lek skulle man göra först....

Det kommer väl så småningom.
Köpte fortsättningen på Din Hund som jag faktiskt inte har läst, av Sven Järverud och Gunvor J-Klintberg. Den får jag imorgon till Kungälvs BK, hämtar den på vägen hem efter jobbet. Jag är mer av den "gamla" typen av träning, men har också köpt Allmänlydnad, av Inki Sjösten(om hon nu hette så) den kommer väl om några dagar. Lite tips och råd skadar väl inte då det är ett antaaaal år sedan jag tränade på "riktigt".

Blev faktiskt b-instruktör på Göteborgs-Mölndals Brukshundklubb en gång i tiden....kan det ha varit -80/81? Vet att jag inte hade körkort i början men fick det sen, så det måste ha varit då.

Har också gått handledarutbildning för ungdomens hundmärke uppe i Karlskoga ungefär då också. Kommer någon ihåg dessa märken, i järn, brons, silver och guld? Jag hade alla märkena och vi hade kul när vi tog dom.

Har för mig att guld var lägre klass bruks eller klass 2 i lydnad, tävlade i bägge då vid den tiden. Silver var lydnad 1 eller apellklass. Sen var det lite lägre krav på de andra. Då kunde man också ta ridborgarmärket, vilket jag gjorde också på Jennylunds ridskola. Det var skritt, trav, galopp, halter, volter mm. Fast det var nog nåt år senare, då jag började rida lektioner i vuxengrupp nybörjare. Nu vart det en nostalgitripp till förr i tider, men det känns som om det inte var så länge sedan i alla fall....kanske är det därför barna envisas med att skriva i almenackan varje år att jag fyller 25???

Såg det senast idag att det står så i vår väggalmenacka, och barn ljuger ju aldrig?


Ha en go kväll.....




Ovido - Quiz & Flashcards