lizz-bon

Alla inlägg den 30 mars 2009

Av Tarja - 30 mars 2009 18:30

Nu har det setts varg igen....och det kan nog förklara kanske Sagas beteende?

Häromkvällen, dvs i början av förra veckan, efter att det blivit mörkt skulle maken gå och ge hästarna kvällshö i hagen. Han hade med sig GD Ture och band honom i en björk utanför hagen så att han inte skulle med in i hagen.

Då kommer Saga farande som ett skott och kör upp baken mot staketet, som det inte var någon el i, och slår bakut ett antal gånger. Maken hinner slänga ifrån sig höpåsarna och ta tag i Ture innan han blir sprakad. Saga var alldeles frustig och stirrig.... Dagen efter så var hon lugnare.

Om nu en varg stryker förbi här så kan det vara hennes reaktion på den, så har hon inte betett sig förut, Ture har ju varit med dit fler kvällar innan. Dessutom har hundarna emellanåt sprungit in i hagen, men hon brukar oftast bara jaga dom..

Här är en bild på vargarna som setts i Norrmannebo, den översta, som är lite tunn och sen den andra vid Tvibotten, kraftigare, så det borde vara 2 olika individer. Då kan det finnas fler?

Emellan dessa ställen bor vi, och har skog runt om...så möjligheten finns att det har varit vargbesök även här.

* * * *

Nu blommar diskussionerna igång igen, om Svanstedt och grisfösare eller inte...Han har i alla fall visat att han klarar av jobbet trots dessa påhopp.

För man får väl hoppas att det är så, varför finns inte det ett enda foto som visats upp, eller en filmsnutt. Var och varannan går ju med mobil som har kamera eller inspelningsfunktion, så borde även dessa ha haft som bevittnat det som dom säger sig ha sett på Svanstedts gård. Om dom nu har smygit sig för och ta en titt, så varför har de inte gjort det fullt ut, med bevis? Eller är det bara att de skall vänta så pass länge att de får massor med betalt för bilderna? Så här sen en variant av grisfösare ut, kan vara tänkbart att en sådan använts. Men tänk också, om nu hästen får en sådan i baken, borde den väl sparka bakåt? alt sätta av i sken...för och komma ifrån plågan...Ja, det förtäljer inte historien, om hur hästen har reagerat, annat än att det har använts? vilket jag fortfarande sätter ?  för.

* * * *

Nu blir det snart middag, ha en god kväll gott folk....


ps nu har vi ju riktiga vargar och yla till vid nästa fullmåne som är  om 9 dagar och 21 timmar!

Ovido - Quiz & Flashcards