lizz-bon

Alla inlägg den 8 mars 2009

Av Tarja - 8 mars 2009 14:37

Ja, det finns nog lika många kurer som det finns folk. Veterinärerna rekommenderar ofta kortisonpreparat, vilket är helt åt skogen. Det är vad många med oss kommit fram till mag-tarmrelaterat. Vad dom stoppar i sig gör sitt till. Sen blommar eksemet ut i blåsor, som kliar nåt så vansinnigt så att man skrubbar sig. Så värms blodkärlen upp, ev. blir det små sår och vips så har man sänt ut lockbete till insekter, inte bara svidknotten att nu är smörgåsbordet dukat och det är bara att hugga i!

Har själv haft handeksem med blåsor som jag bet sönder. Fick kortisonsalvor starkare och starkare av läkaren. Skulle sedan ha bomullshandskar på för att inte söla ned med salvan. Ja, hur lätt är det att sortera papper och skriva maskin (som det var då) med bomullshandskar?!.
Efter några år var jag till en irisdiagnostiker, här fick jag hjälp med några medel. Efter en kur med dessa så försvann eksemet....hur och varför kan jag inte förklara. Har inte ändrat livstil eller kost, så det kan det inte vara.

Naturmedel var det i alla fall som jag fick och det har jag provat senare också mot annat, det har hjälpt. Flera med tonårs-acke har fått prova homeopatika också och det har hjälpt.

Det som maken rekommenderar för sommareksemet är ju en del arbete med, men det hjälper. Man måste göra något, inte bara dölja det under täcken...vilket är ungefär som att  gå i lite tjockare nylonstrumpbyxor på sommaren...kan ni tänka er in i det, kliandet finns kvar under!

Konceptet fungerar, men man måste vara noga och följa det, det går inte att slarva. Det tar sin tid, ibland några år, innan man har fått bort beteendet som eksemet skapar, dvs. att klia/riva sig. Det sitter i hjärnan på hästen. Testa - ta fingret lätt lätt över några strån, så ser du genast att hästen slänger till med huvudet bakåt för att bli av med insekten...

De blir dessutom deprimerade, hänger med huvudet, vill inte göra något. Ofta går de ner i vikt också, vilket beror mycket på att de inte äter som de skall. 

Nya rön kommer årligen, med diverse varierande resultat...än har inte någon lyckats fullt ut. Men varje försök är värt något, för den stackars hästen som har sommareksem.

* * * *

Här har vi annars haft snö, snö och nu regn. Inget roligt väder alls. 

Får väl bli en film...


Ha en skön söndagseftermiddag...


Ovido - Quiz & Flashcards