lizz-bon

Alla inlägg den 12 mars 2009

Av Tarja - 12 mars 2009 17:53

Så här såg det ut för 1 timme sen hos oss. Våren är borta. Visserligen har de lovat regn i kväll så vi får väl se. Idag stämde det nästan på pricken. Kl 13 lovade GP detta väder och 10 minuter i 13 så började det. 20.00 skall det ändras till regn, får se om det stämmer.

* * * *

Idag tar vi det lugn och håller oss inomhus, får väl ta och sticka lite grann på tröjan. Det går lite segare nu då man inte fick rätt garn....grrr.

* * * *

Försöker och leta efter reglerna till att använda egen hingst i avel och hur man registrerar avkomman och vilka rättigheter den får till lopp sedan...men hittar inte några ändringar. Läste någonstans att de inte skulle kunna tävla i stort sett om nått och uppfödarpremie inte skulle betalas...

Skrev en fråga till STC så vi får se vad dom svarar. Det kostar 8750:- för att få betäckningsbevis, för travare alltså.

Sen betalar man 875:- för registreringen, visserligen ingår pass då. Får väl fundera på listhingstarna istället, men vi har ju en hingst gående i hagen...

* * * *

Nu har hon gått dräktig i 317 dagar....och dräktigheten för islänning kan ligga mellan 322 till 376 ....så stor variation kan det alltså vara!

Dvs från 10 mån, 16 dygn ----till ----12 mån, 11 dygn, detta har gjorts i en mätning på 34 ston.  Så det är svårt och planera in datum....eller hur?

Ofta väntar de in väder och vind, brukar inte föla i snöstorm...

Så vi vill ha vååååår och föl!


Ha en go kväll, nu är det dags för lite middag....



Ovido - Quiz & Flashcards