lizz-bon

Alla inlägg den 11 mars 2009

Av Tarja - 11 mars 2009 14:49

Vi har ju haft Tingeling utlånad på leasing, vilket är vanligt bland travhästar, och brukar fungera bra...men inte alltid. Det kan låta och verka mycket bra, och man vill ju gärna tro på människan, men men, det lär bli mindre och mindre av den varan ju mer man råkar ut.

Tingeling har vuxit upp och varit en stark häst, aldrig sjuk, inga hältor eller nåt. Hon är liten, men har allid varit det, genetiskt från både far och mor. Men har kapacitet. Vi såg möjlighet att leasa ut henne för att få henne snabbare till start än hemmavid, där träningsmöjligheterna inte var så bra med vägar mm. Ja, så leasades hon ut. Efter bara 3 månader var hon klar för kval, men första försöket misslyckades...kusken erkände själv senare att han var orsak till detta. Månaden efter kvalades hon in av en annan kusk.

Några veckor senare var det dags för första start och då kördes hon av proffskusk och kom 4:a på tiden 17,1. Bra gjort!

Efter loppet var hon stel och Therése masserade loss henne så att hon blev mjuk i sitt vänstra bakben. Vi påpekade detta att det får dom kolla upp....som ägare har man inte nåt o säga till om egentligen på leasinghäst, men vi hade överenskommit att ha öppna kort med att kunna kommunicera, vi hade ju trots allt fött upp henne och kört in.

Ja, månaden efter skulle hon starta igen men ströks pga "feber", eller om det nu var hälta egentligen. Ytterligare en månad senare så startar hon och då med "fel" kusk.... Han har inte själv stor erfarenhet och en häst också utan erfarenhet....så slutar det med att redan vid start styrs hon ut och får piskan i baken....galopp och slår sig rejält på benen.

Efter det har hon visat hälta vid upprepade gånger, vi har påtalat sittandes 30 mil bort att ta henne till veterinär...ta henne till veterinär....

Men icke, inte förrän vi anar ugglor i mossen och gör slag i saken och ser till att hon kommer iväg därifrån...pga att kontraktsbrott har skett på flera punkter. Först då kommer hon iväg till veterinär, och där visar det sig att hon endast har ett friskt ben, höger bak....stackarn. Hon blir behandlad både högt och lågt...återbesök, nya behandlingar, återbesök igen, ny behandling...får se hur det hela slutar.


Vi får hoppas att sagan slutar väl, och att hon kommer igen, vår Tingeling!

* * * *

Nu skall jag ut i det vackra vädret. Ha en go dag....

Ovido - Quiz & Flashcards