lizz-bon

Direktlänk till inlägg 26 september 2009

Blomstershopping idag....

Av Tarja - 26 september 2009 19:30

Var iväg på ett litet uppdrag till Torp i Uddevalla idag. Passade på och handla lite annat smått o gott oxå.
Det blev några "hemlisar", på Panduro hittade jag spegelglas, lite hårfärg, dax o göra om det....tog längre tid emellan nu sen förra färgningen, skulle behövt klippa oxå.

En ytterkruka på Bauhaus + finbetong 20 kg säck till gjutning.,....som jag hade tänkt hinna med idag men kände att det får blir imorgon. Till Plantagen o köpte ljung och en prydnadkål till krukan. Hittade också en hängväxt och en röd fin cyklamen till köket.

* * * *

Hem o rensa lite ogräs och plantera blommorna, det silvriga tog jag i trädgården, växer som ogräs på berget.

Så här blev det:

     


OCh sen var det dags för middag....fläskfile med kirskål...ja ogräs det med. Hittade ett recept där man använder kirskål, blev helt ok, skulle nog skippa rödvinet i skyn/såsen nästa gång o ha bearnaisesås istället.

Hade inga blåa gurkblommor till dekoration, fick bli coctailtomatklyftor istället, serverades med tagiatelle.

Här kommer recept på file med kirkål för er som vill prova,

Fläskfilé på kirskålsbädd


4 portioner

  • 3 liter nyplockad kirskål utan stjälkar
  • ca 500 gr fläskfilé
  • smör
  • 1 1/2 dl riven mild, fet ost
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • Garnering:
  • gurkörtblommor
  • Sätt ugnen på 200 grader. Förväll kirskålen 1 minut i lätttsaltat vatten. Låt den rinna av ordentligt och bred ut den på ett smort, eldfast fat. Strö över hälften av osten. Ställ in fatet i ugnen i cirka 10 min tills osten smält. Putsa under tiden fläskfilén och skär den i cirka 4 cm tjocka bitar. Stek dem i smör och salta och peppra. Ta ut kirskålen och lägg på fläskfilébitarna. Vispa ur den varma stekpannan med vin och crème fraiche. Häll blandningen över filé och kirskål. Strö över resten av osten och sätt in fatet ytterligare några minuter i ugnen. Dekorera med gurkörtens blå blommor före serveringen.

Smaklig måltid o en go lördagkväll....


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tarja - 12 december 2011 21:32

Har ju inte uppdaterat sidan på väldigt länge, men men. En mycket glad nyhet har jag i alla fall,  att Lizz-Bon´s Skuggi blev utställningschampion i Växjö i år. 3 cert på 4 utställningar! GRATTISAR ifrån oss    ...

Av Tarja - 1 januari 2011 19:26

Här har jag inte varit så aktiv på sistone, har inte heller uppdaterat hemsidan som var tänkt.....Ibland blir det bara så, men skall försöka få in lite mer i år.   Det har varit en lång höst som också fick en snabbstart på vintern som ser ut att ...

Av Tarja - 22 september 2010 18:24

Har precis badat en stycke Hetta som hittade gottgott och rullade sig i grävlingskit på vår lilla svamppromenad. Det var svamp vi skulle leta efter, inte väldoft. Hon följde inte med rundan runt utan stannade o luktade, tänkte att hon kommer väl till...

Av Tarja - 15 september 2010 08:59

Ja, så har Izzie börjat kurs med Denise, tänkte att det är bra om hon också kommer igång och jobbar lite med hund. Det gick bra, Izzie hade inte så mycket och säga om de andra hundarna, 2 amstaff?el korsningar, en rottisvalp, en goldenvalp, dvs 5 hun...

Av Tarja - 3 september 2010 19:00

Tänkte väl inte skriva så mycket idag, har gjort iordning plats för druvorna som nu står ute och ska växa upp mot berghällen....hoppas att de kommer och trivas där. Tog lite bilder på växthuset som inte är helt klar än, funderar lite på och ha vita...

Ovido - Quiz & Flashcards