lizz-bon

Alla inlägg under december 2009

Av Tarja - 27 december 2009 23:31

De senaste dagarnas snöande gjorde att vi nästan inte kom ut från vår väg. Volvon backades ut från garageinfarten men stoppades av snön som fanns. Det hade kommit 30 cm under förrgårskvällen och natten till igår.

Jag skulle jobba kvällen och det var frågan om det skulle gå...

Började med att skotta runt bilen och ner mot grusvägen....sen tog maken Chryslern bort till grannen. Han hade skottat från sig och upp mot stora vägen...men inte åt vårat håll. Men efter en stund så kom han med traktorn och fick undan snön som satte stopp.

Så jag kom iväg till jobbet....men för säkerhets skull så blev det en övernattning i Älvängen hos mamma, då jag skulle jobba dagstur idag. PUH, nu har vi haft vit jul och den är över...nu vill vi ha    och värme...  Tack.

* * *

På bäbisfronten så går det framåt, lille Alex behöver ha hjälp med syrgas då lungorna inte är helt utvecklade vid 33 v. Men han klarar sig bättre och bättre, så vi hoppas att det inte blir så långvarigt.

Nu får man ju inte hälsa på heller, vi kan hälsa på föräldrarna i korridoren...   men det har inte heller blivit av. Dels snöoväder och sen jobb.

Nu är jag ledig några dagar så vi får se om man kör en tur till Göteborg.

Men det finns o göra hemma också.

Izzie behöver ha en genomgång med kammen, hon far som en stolle i snön som knyter ihop hennes underull. Och Ullis har lite ont i halsen, mandlarna är lite svullna så hon får ha lite penicillin.  Det lustiga är att hennes "egentliga" matte i stan har också halsont...har de smittat varandra?   


Nä, nu blir det sängen....nattinatt

Av Tarja - 25 december 2009 11:08

Runt 01.30    föddes en Alexander med långa ben och stora fötter....  

Grattisar och kramar till  Jeannie och Thomas.

Leveransen kom tidigare, i vecka 33, till jul istället för februari.
Blev många samtal i natt, så seg är man.....


Ha en fortsatt god JUL   

Av Tarja - 23 december 2009 23:59

GOD JUL på er alla....

 

http://www.youtube.com/watch?v=FnhxKNzOfvk  och en liten jullåt så ni kommer igång....


Nu blir det natti natt.....

Av Tarja - 22 december 2009 18:51

och jag har egentligen inte gjort så mycket. Får se om det kommer upp några tomtar imorgon, förutom en som sitter på fönsterbrädan. Jag skall till jobbet på förmiddagen i alla fall, och sen till Ikea o köpa kaffe....o handla nåt mer...vet inte egentligen vad man ska handla..

Har frågat barnen vad de önskar sig, men inte fått några vettiga svar, så då får det bli vad det blir....de är ju stora nu så det får väl bli nåt litet.

En av förra årets julklappar som var tid tillsammans/minnen/göra iordning deras album/ - ja, av 4 så är det en som har gjort det. Resten ligger i lådan och väntar...till när?

Det som egentligen är jul är väl att träffas, äta skinka, o annat gott och ha det bra...eller hur?

Vi får väl se, julen kommer även om man inte har hängt med...och över är den lika fort egentligen, sen ska allt plockas undan...

* * *
Idag kom domen för Åke Svanstedt, när man läser Aftonbladet så verkar det ju vara lite som om rätten tänkt "vågar vi",  o så fegar de i med dagsböter...hade det varit Sven Svensson så hade han åkt dit med buller och bång. Det är det som är Sveriges lag o rätt....helt beroende på vem man är, du blir inte dömd efter rättvisa grunder. Han och hans medhjälpare, som skall ha använt grisfösare fick dagsböter, men inte något annat....här är det också rättslig feghet som kryper fram. Nu får man hoppas att nästa instans friar helt då det är så vagt dömt i tingsrätt. Det får antingen vara en dom som håller eller ingen alls, dvs fri. Det är bara att överklaga och se till att domen blir frikännande.  

* * * *

En tur till Göksäter blev det idag, köpte en ny gardinstång till vardagsrummet, snygg svart sådan med ändknoppar...för 59.50 som hittat.

Lite annat smått blev det oxå, bl a nya röda innetofflor till mig för 29.50, halsduk i grått/silver 29.50, svarta handskar 69:- ....och lite mer, ja man kan hitta lite av varje där. Denise hittade gråa tights för halva priset jmf med Göteborg...  

* * * *

Skinkor är inhandlade, blev 2 lite mindre, á 2,6 kg, får hålla lite koll på dom så dom inte blir torra, skall ungsbakas imorgon. Brunkål, vörtbröd, lite sill.

Hemma gjorde jag sen några karelska piroger (fick ta rågsikt, så de blev lite ljusa men går o äta ändå)...ja, så nu är julen klar. Javisst ja, julmust oxå och clementiner o en Alladinask. Så, KLART!   


Ha en go kväll...



Av Tarja - 19 december 2009 20:41

Försöker ladda upp bilder, men får server fel....vad sjutton nu då...

men här är några bilder tagna idag, här bor vi....

och är här våra närmaste  GRANNAR!


Vägen är framkomlig efter plogning:

  


En tur ner till Ellös blev idag, båthamnen

 
och badplatsen:

 

Vi har möjligheter för tomten, både landvägen och havet...så det är bara att komma!

Det var -9 hemma och lite längre ner mot Varekil -13 när vi var en sväng dit oxå. Hämtade steketakken på posten där och sen till Ellös för o hämta traderaköp och handla lite till middagsmat på Hemköp.


Middag idag blev:

fläskfilé, klyftpotatis, en röra som jag rörde ihop med lite creme fraiche, rödlök, hackade svarta oliver, soltorkade tomater, vitlök, o mer oliver i marinad, och en grönsallad, det blev riktigt GOTT! och ett glas vitt vin till.

Sen blev det Sitting Bull glass till efterrätt, så nu är man mätt o go.


Imorgon ska jag upp o jobba...en extratur igen...sen blir det nog ett kortare måndagspass så man hinner städa lite, tisdag blir en handla dag, o onsdag en kortisdag på jobbet....sen ledig i 2 dagar...jobbar 2 o ledig 3, jobbar 4 och ledig 1 hel vecka! Lite rörigt men hoppar in på några vakanta pass o tar ledigt på vardagarna emellan.

Var ute i vedboa idag o flyttade på lite lådor, dessa behöver få lite tid...o sorteras o röjas så att barna får ta sina egna saker till sina boenden, jag behöver ju inte ha dom stående i förrådet, eller ?


Nä, nu ska jag ta en kopp kaffe innan det är dags o gå i säng...upp kl 05.20 imorron. Go kväll på er.....









Av Tarja - 18 december 2009 18:27

Igår så körde jag inte hem, fick höra på nyheterna att det rådde kraftigt snöoväder över Orust....jaha, och att en lastbil fått stopp vid Månsemyrbacken, jaha, där ska jag också förbi o av...

Så jag o Denise vände i Kode och körde till Älvängen. Fick middag och sova över hos mamma....   Tur att man har lite alternativ. Annars har vi ju bristar på jobbet, haha.

* * *

Får ta och fotografera lite imorgon....det var först vid Varekil som snövallarna började, och sen fortsatte det heeeela vägen hem...

* * *

Idag är det väl 1 år sen jag skrev om Åke Svanstedt och hans grisfösare, och snart är det dags för domen. Ja, vi får väl se vad de har kommit fram till. Det som stod i tidningen om vad de olika vittnena har sagt verkar ju som sagt lite diffust, det vill säga luddigt...verkar vara lite si och så...och hur nu rätten ställer sig, om det finns någon som har tolkat saker o ting rätt, vilket inte är alltid fallet. Mycket kan nog lobbas till det negativa eller positiva, beroende på vem som agerar. Det är ju bara människor de som sitter med och jag tror inte att någon kan vara opåverkbar, helt beroende på hur det läggs fram. Vill man så kan man smutkasta någon så in i bomben så då är de svårt för den som sen skall försöka rentvå sig att få något gehör, om den andra har hunnit först.

* * * *

Och GM, varför kan man inte sälja SAAB för 1 kr och stötta upp med att få igång verksamheten med t ex de anställda? Tycker att de anställda fick en oförtjänt dålig julklapp....nu blir det ännu fler arbetslösa...Nån vill väl köpa en Saab?
I och för sig så har jag inte haft någon sådan, men det finns ju många ute på vägarna så det är väl några som vill ha det i alla fall, eller?    suger eller hur?

* * *

Nä, nu ska jag se på Bonde söker fru på nätet, missade i onsdags o ville inte se gårdagens avsnitt före...så jag har lite o ta igen...


Ha en go kväll...

Av Tarja - 16 december 2009 16:33

får vi i januri, jobbar 2 extra pass denna månaden med kval övertid, JA.

Inte för att det blir långvarit, har en viss förmåga att försvinna snabbt, dessa små kulor...underligt eller hur?

Här är sjukluckor både högt o lågt, så det räcker till och blir över...  

man får ju hålla tummarna på att man själv klarar sig. Pust....


      Här kommer en money bild.....hahahaa

  

Ha en go kväll....

Av Tarja - 15 december 2009 17:44

Vill ni hitta en mass söta sådana....här:

  och en massa tomtar?

Kika in då på min länk till Etly Klarborgs Nisseverkstad.

Hon är konstnären bakom TripTrap tomtarna som finns att köpa lite varstans i DK.

Vi var en tur in till henne o tittade, man vill bara haaaaa.....hon har verkligen lyckat o dekorera i sin butik oxå. Har ni vägarna mot  Blockhus i Danmark så leta er fram till Moseby, Rödhusvej 201, Pandrup, här finns tomteverkstan, värt ett besök!

Har själv en Bette Inger sittade i bokhyllan....



Ovido - Quiz & Flashcards