lizz-bon

Alla inlägg under december 2008

Av Tarja - 12 december 2008 17:04

Här blir väl ingen som går luciatåg, det var mer när barna var små. Idag hade vi lucia på jobbet, AT-läkarnas årliga lussetåg. Som det verkar ha blivit en fluga så var lucia även hos oss manlig, med ljust långt lockigt hår...

De sjöng de vanliga luciasångerna med viss textändring på vissa..anpassade till sjukhusmiljö, vad kan det bero på.

Therése skall jobba imorron och vara lucia på avdelningen för patienterna.


Här är det lugnt bland hästar och hundar. Lite väl halt ute på vägarna för körning, behöver i såfall skor på sig med brodd. Vi får väl se om det blir sådana eller om kylan släpper. Till imorgon har de ju lovat snö.


Izzie e för rolig, hon skall lära sig allt vad mamma Steffie kan. Steffie hoppar upp på maken, och skäller, hon vill ha nåt gott. Då gör Izzie likadant, men hon tar i och lyfter helt från golvet, dvs bouvierskutt. Det har jag inte haft nån på ett tag, Steffie nöjer sig med att bara hoppa upp, inte studsa.

Får se om man får fångat det på bild nån gång.


Av Tarja - 9 december 2008 10:47

Hm, undrar vad det står för egentligen...eller är det jag som tolkar fel?

Om det finns regler och anvisningar, dvs man skall göra 2 st elevtjänstgöringar samt 3 st aspiranttjänstgöringar samtliga godkända för att bli klar, så borde de väl vara så? Man skall bli godkänd av båda handledarna på elevtjänstgöringarna...här blev personen i fråga underkänd, dvs hon har möjlighet att göra fler tjänstgöringar.
Ett halvår senare blir jag uppringd om att jag "glömde" skriva under elevtjänstgöringen, den andre hade godkänt i efterhand??? trots att vi var eniga om underkänt!!! Nu får jag som svar i alla fall att hon är auktoriserad...och godkänd. Tackar, vad har man då regler för?!!

Kryptiskt skrivet,  men vill du veta mer får du maila mig istället....kände bara att jag måste skriva av mig detta NU! (gäller hunderijobb)

Av Tarja - 7 december 2008 17:44

Idag var det några minusgrader, men riktigt gott väder ute.

Solen har varit framme till största delen av dagen. Guy och Linda passade på att köra med Fly och Saga. Fly känner sig trygg med att ha mamma Saga framför sig. Det hade gått jättebra och Fly är inte så sjåpig längre som hon var i våras. Hon har mognat i huvudet under sommaren. Ja, inte hinner vi 2 åringslopp med dom i alla fall, hon blir 5 nästa år....precis som Tingeling var när hon kom till start. 

Jag var hemma och gick en promenad med hundarna. Satte också upp belysningen i äppleträdet här utanför. Gjorde färdigt i stallet och rent för Dancy i uteboxen. Väl inne en kopp kaffe och smörgås. Sen blev det bakat karelska prioger, ett "måste" till mitt julbord. Räcker gott med en pirog och en bit skinka, god senap till, så är det klart! De andra vill ha dopp i grytan med brunkål. Så mer behöver man egentligen inte.

Ha en god 2:a advent!

Av Tarja - 4 december 2008 09:27

Här är en sida värd att läsa, Kalla Fakta ligger i lä mot denna.

http://stefanhagberg.blogspot.com/2008/12/kalla-fakta.html


Om nu en häst drivs på med grisfösare, så tror jag i alla fall att den inte presterar nåt på banan. "Som någon annan sa, tränar genom att ge den strömstöt vid upploppet och vrider ut hästen för att den skall öka fart. Så vad blir resultatet, det blir garanterat racergalopp utav det hela för att komma iväg ifrån obehaget. " Vad skulle du göra själv, lunka på i lite högre fart eller skena iväg ifrån obehag?

Visst kan det förekomma både det ena och andra inom trav, men så även inom andra hästsporter, och övriga sporter över huvudtaget...



Av Tarja - 2 december 2008 21:30

Jo jo, det kan man tro vad man vill om. Betalar inte ut lön, visar sig sedan att det handlade om svartjobb...hade väntat på anställningsbevis..."det kommer". Vad skall man tro egentligen om dessa som nu skall vara pålitliga och bevaka din egendom? Grundluras med både det ena och andra och sen inte betala ut lön. Väntar lite med och berätta mer, tills pengarna är utbetalda!

 Från det till nåt helt annat...


Izzie håller på och byter tänder för fullt. Har fått snyggt bett och tänderna fram än så länge. Har inte haft tandförluster på bouviererna sen vet när...det var ju nån enstaka i början på 80-talet som hade det. Håller tummar att allt blir som det skall, då kan hon bitas riktigt bra sen och mamma Steffie kan lära henne allt hon kan...

Av Tarja - 1 december 2008 21:48

Idag var sista dagen på yogan, det var synd. Det är ju nu man kommit igång och fattat vinken med hur man tänjer och andas .. ,mycket avkopplande, och konstiga ställningar man nästan somnar i. Vi får hoppas att det blir fortsättning till våren då detta var via jobbet som vi gick.


Saga och Fly har varit ute och körts idag, det hade gått bra, i lugn tempo, dvs skritt då Fly inte är van. Hon hann dock göra sönder svansremmen innan de hann ut.

Hundarna ville ha smaskensrace, dvs jaga godisbitar över golvet. Vem hinner äta mest?....

Nu är det kallare igen, -1° ute just nu. Får se om det blir kallare till natten.
Natti natt

Ovido - Quiz & Flashcards