lizz-bon

Alla inlägg under december 2008

Av Tarja - 20 december 2008 19:14

 Vädret ute gör att hundarna får med sig en hel del in...vilket känns på golvet.

Så det blev till att torka golv på förmiddagen. Grava lax gjorde jag också, till julbordet. Hundarna hoppade och skulle ha tag i stjärten på fisken. Det är väl inte bra med rå fisk för hundar heller...eller de kanske gillar sushi?

2 granar blev det oxå, Therése skulle ha en av dom. Hon kom precis lagom för att göra middag då jag var ute i stallet och mocka. Så det slapp jag idag.

Dobermannen Spec var med och först tyckte Izzie att usch vad stor han é, men sen så gick det bra. 

Imorgon får man väl plocka fram liiite pynt, minskar ner på det varje år. Gardiner i köket, adventsljus och lite så, men inte så mycket mer. 

Blir bara en massa och plocka ihop igen om nån vecka, då  julen är över. 

Det räcker gott och väl med lite julmat och vara lyxen att vara ledig.

Av Tarja - 19 december 2008 19:22

Nu har det hänt igen, jag har varit i Sao Paulo Brazil och idag fick jag reda på att jag även hann med en sväng till Argentina!! Det var ju riktigt kul och få reda på, varmt och gott, :(( fast det har jag ingen aning om.

Mitt ICA kort använde jag och tankade med på Jet i Kungälv....som tur var så hade jag inte så mycket på kortet men det blev -400:- som tack för besöket och ett spärrat kort. Och en väntan på att få en ny vilket jag inte har fått än. Idag ringde banken, de ville få bekräftat om jag gjort uttagsförsök i Argentina men misslyckats...nä, det hade jag ju inte. Jag har ju suttit här i gråa trista Sverige, hade använt den i bankomat och nu senast i vår lilla butik i Diseröd. Nåväl, det försöket misslyckades i alla fall, men kortet skulle spärras då de kunde göra nya försök. Nytt kort får jag om 3-5 bankdagar, Grattis!

Helg, ledig i 2 dagar och sen jul....handla utan kort?! Jag som aldrig har kontanter nästan....kul eller hur. Vet inte heller om det hinner komma nåt kort och koder innan jul.

Nä, häng dessa huliganer upp och ner i ett träd o dingla som förstör för så många. 



Av Tarja - 18 december 2008 17:47

Jag har ju svårt att tro att det skall ge resultat. Även om du lär in något på beting att gör du inte så, då händer detta...Hästar är flyktdjur och skulle de utsättas för nåt som ger smärta, då flyr de, även om de har sulky efter sig.

Att utselningen har sett annorlunda ut på Åke Svanstedt unghästar, kan ju vara att en lärling skulle köra snabbjobbet. Det bästa är väl att gardera sig med både med slagrem, stängt huvudlag på en het häst.  Om nu inte hästen är het i vanliga fall vid vanlig promenadkörning så kan den tända till ordentligt efter ett snabbjobb. Elstaket är nog mycket värre, det smäller till ordentligt om man råkar ta i det eller komma i närheten. Då får vi inte använda det heller?

Visserligen har vi inte el på våra staket annat än nån enstaka gång då och då. Jag försvarar inte metoden att använda grisförsare, det är inte nån lämplig metod att få "spring"glädje i hästen. Man kan ju också fråga då om alla hästar som har tussar, stängda huvudlag har lärts in med grisfösare, eller hur har man gjort då om man får samma resultat?


Våran Tingeling sade vi att hon kan nog bli en ölkörarhäst, lugn och trygg, kunde stanna efter vägen och stå still med vagn och prata med folk. Efter att hon började med snabbjobb tände hon till och vill inte "lunka", man kan ju faktiskt springa! Det är kul..mamma Saga var likadan, hon kunde gå ordentligt, dvs lugnt på lilla banan på Åby, men kom man ut på Stora Banan, då var det bara att sitta med i 3 varv i hennes snabbjobb som hon själv valde! Örona pekade framåt och svansen i vädret, nu jädrar såg det ut som om hon tänkte. Sen kunde man köra lite lugnare...


Vi får väl hoppas att utredningen visar till det Positiva för Åke, hela tillvaron måste vara en mardröm just nu för honom.


Nu får det blir lite mer bakning, innan bonde söker fru kommer idag igen!





Av Tarja - 17 december 2008 19:25

Usch, det känns inte alls som om det är jul på gång. Mörkt hela dagen. Saknar allt lite vitt på backen, det lyser upp i mörkret. Hundarna blir så blöta och söliga i det här vädret oxå. De får stanna i hallen och torka, men Izzie har så bråttom när hon väl kommer in att hon hinner först in i köket innan hon vänder. Just nu är hon i bouviertrotsåldern...dvs inte komma när man ropar och nä, inte ska jag in än? Ullis får hämta henne, ibland går det men inte alltid.

Tryffeln blev riktigt god sa maken som diskade (slickade?) ren bunkar och kastruller. Det blir väl och göra lite till. Bra och ge bort i julklapp?

Av Tarja - 16 december 2008 19:46

Idag har jag provat och göra chockladtryffel....de är inte färdiga än så vi får väl se om de går o äta. Gjorde oxå en apelsin med nejlikor och kanelstång.

Hundarna låg runt fötterna hela tiden och ville väl smaka...de fick en pepparkaka istället. Hundarna tycker det är toppen när man går mellan kylskåp och spis, då kan det vankas nåt gott som blir över. De slickar gärna rent visparna, men skålarna låter vi bli.

Får fortsätta en liten stund till och pyssla i köket och sen är det dags och gå ut en runda.

Av Tarja - 15 december 2008 21:26

Hm, hittade en väldigt praktisk julklapp idag....

Izzie har snart bytt ut alla tänder, har några få kvar, än så länge ser det bra ut.

Mörkt grått och trist, men till söndag är det vintersolståndet, då skall det väl vända säger optimisten?!

Av Tarja - 14 december 2008 21:42

I morse så försökte jag fånga Izzie när hon gör jämnfotahopp rätt upp i luften. Bilderna blev suddiga men här är en. Hon lyfter cirka 15-20 cm från backen, och mer lär det väl bli med åldern. Bouviern använde denna teknik när de studsade upp och knödde iväg kossorna...så gör de gärna på husse oxå:))

Denise ville inte vara med på bild så då ser man inte riktigt hur högt Izzie hoppar. 

Idag fick Steffie ett pepparkakshus och vakta, så den blir nog inte så långvarig...varför då? därför att man inte kan stå vid köksbänken för länge, då kommer Steffie o vill smaka och det talar hon om både högt och tydligt.

Nu blir det gott o krypa ner i sängen efter bastubadet.



Av Tarja - 13 december 2008 13:50

Har provat klicker på Izzie idag, inte för jag kan det så bra...

klickar då jag vill att hon skall komma, dvs jag ropar Izzie hit, klick och hon kommer som ett skott och sätter sig och får en gottebit.

Justering med sättande får vi ta sen, bara hon kommer snabbt på inkallning, får se hur det går men hon fattade vinken efter första klicken.



Det blev sen frukost, har bara druckit kaffe än så länge...dukade fram precis men väntar på att de andra skall komma. Jeannie fick sålt sin kraschade Volvo idag, har ju ingen tid och möjlighet och stå med det nu, så de är o hämtar den nu.


Ha en skön lucia, med glögg o lussekatter

Ovido - Quiz & Flashcards