lizz-bon

Alla inlägg under oktober 2008

Av Tarja - 9 oktober 2008 11:03

Igår var vi och bogserade upp crash-dummies bil, en Volvo jubileums-87:a, ur diket...som hon valde istället för att köra på rådjuret. Vad folk är snabba, bilen står alltså långt ute på landet, på en grusväg i diket. Mellan kl 14 och 16 hade den hunnit och länsas på motorhuv, nytt batterie, nytt kyl, kylarvätskebehållarens lock! och lite annat smått och gott. Att inte folk kan låta saker och ting vara! Nu har hon inte råd att fixa iordning bilen, det blir bara för mycket med allt som försvann oxå. Man blir förbannad på sånt!
Vi fick köp henne en liten Ford Fiesta istället, finns ju ingen buss där hon bor, och komma till jobb och hem måste hon ju.


Hemma är det lugnt, små barna växer och är för söta. De rumlar runt på gården på dagarna, är inne och sover några timmar och sen ut igen.
När de skall in så får de gå och sova i sin "bur", kompostgaller som vi najat till en större bur. De har bråttom in där, man skulle kunna tro att de alltid bor där...men det är så att de vänder sig direkt om och väntar....på att få en liten bit knäckebröd som belöning för att de kommer in på en gång.

De har lärt sig fort, hur man får en liten extra godisbit.
Nu är det bara 1 vecka tills Nice åker, det blir att man kallar henne för "lillan"  ändå, fast hon inte är liten och skall kallas Nicka.

Lyon är riktigt snygg, synd att  det inte är någon som ännu är riktigt intresserad, för han behöver också bli aktiverad och få ett eget hem.

Ha en skön och solig dag!


Av Tarja - 8 oktober 2008 14:52

Såg på ATG idag att det inte blir start för Tingeling, igen :(, vet inte i nuläget orsaken. Får ringa ner till Tomas o fråga.
Hon har ju gått bra på utbildningsloppen men det är Andreas som kört henne då. Synd, för det hade varit spännande. Vi får väl se hur det blir i fortsättningen, nu är hon ju struken 2 gånger.

Av Tarja - 5 oktober 2008 15:21

Nu är det dax igen för Tingeling, på onsdag lopp 3, autostart, det är Johan som gör nytt försök....vi håller tummarna. Vi åker nog inte ner...får se när dagen kommer. Sist blev hon ju struken pga feber, hon haltade på bakbenet så det var nog en liten inflammation. Hon har gått bra på utbildningsloppen som Andreas kört, så lite mer rutin har hon ju i kroppen.


Av Tarja - 4 oktober 2008 16:35

Idag blev det bakat kanelbullar, och en sockerkaka och en kardemummakaka. Hundarna har fått sig en promenad, blivit kammade och valparna klippta både på huvudet och sen även klorna.
Försökte ta lite nya bilder på busfröna men de vill ju inte vara still... så det får bli en annan gång om de kan vara lite lugnare. 2 nya bilder fick jag i alla fall till hemsidan, under valpar. Ett på Lyons huvud och en där Nice kampar.

Annars har de fullt upp med kattjakt, springa efter löv, leka tafatt runt huset och då går det undan! De har riktigt kul ute, full rulle på dom hela tiden.

Nu är det 2 veckor kvar tills Nice flyttar till Danmark.Hon ser riktigt bra ut, lillan. Izzy har börjat o slarva ordentligt med örona, får se om vi kan få någon rätsida på dom, just nu flyger dom över huvudet. Hon kanske skall ha ståndöron istället?

Ha en go kanelbulle dag!

Ovido - Quiz & Flashcards