lizz-bon

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2008

Facebook fällan?

Av Tarja - 14 oktober 2008 15:55

Jag har inte skapat nåt konto där, men flera andra i familjen och släkten har gjort det. Det är som jag läste idag på E24 mycket som talar emot att ens gå med, eller vad tycker ni? Här kommer lite info som jag hittat under de 2 senaste dagarna:

Facebooks stora utmaning nu är att hitta ett sätt att tjäna pengar via de miljontals medlemmarna på sajten.


Alla går glatt in och registrerar sig för att få vara med i den stora Facebookfesten som pågår på nätet. Men det är ingen vanlig fest. Den här festen har inget slut.

Allt fler upptäcker nackdelarna med Facebook och konsumenter går samman och klagar. Men vad kan du göra, när du väl är inne? Inte mycket, visar en dansk granskning.

WEBBTV Zuckerberg om "nya" Facebook

Jurister på Forbrugerrådet, Danmarks konsumentorganisation, har granskat Facebook ur ett juridiskt perspektiv och kommer fram till följande:

1. Annan lagstiftning gäller. Facebook lyder under Kalifornisk lag, vilket gör att du ovetandes accepterar flera saker som du inte är van vid.

2. Du är alltid med. Det är inte möjligt att gå ur Facebook. En gång med – alltid med. Du kan avaktivera profilen, men inte radera den fullständigt.

3. Du tror du vet, men... Facebook kan själva ändra villkoren för ditt medlemskap, utan att du accepterar det eller ens vet om det.

4. Din krets är en affärsidé. Du lämnar ut dina vänners upplysningar om du levererar en applikation till någon i din krets, det ger applikationernas tillverkare automatiskt tillåtelse att hämta in information om dem.

5. Helt privat finns inte. Bilder är allas egendom på Facebook, vem som helst kan lägga ut bilder på dig och du kan lägga ut bilder på vem som helst. Vill du begränsa insynen på just dina bilder kan du välja att de bara får ses av dina vänner, men mer privat är så kan du inte få.

6. Du är någons affärsidé. Dina upplysningar som du lämnar på Facebook får användas fritt av affärsmännen bakom Facebook och de som kan intresse av dem, som annonsörer och dylikt.

7.Facebook är inte säkert. Sidan blir ofta angripen av hackare. Använd inte samma lösenord som du har till banken och liknande, eftersom det är enkelt för en hackare och gå in och hämta det.

Hanna Brodda

Dataforskare har tagit fram ett verktyg som omvandlar grupper av ovetande Facebook-användare till en stor zombiearmé som attackerar andra webbplatser.

Allt som krävs är att Facebook-användarna laddar ner en falsk applikation som har skrivits av en utomstående utvecklare, i det här fallet en som kallas Photo of the Day. När användaren installerar applikationen inkallas hon eller han till hackarens armé och kommer ovetandes att följa order varje gång hon eller han loggar in på Facebook. Det skriver Wired.

Forskarna, de flesta anslutna till det grekiskbaserade Institute of Computer Science, beskriver sin innovation i en uppsats som ett socialt nätverk som har kidnappats för att användas för tvivelaktiga syften, skriver Wired.

Deras demonstrationsattack var enkel och förvånansvärt effektiv. De skapade en applikation som dagligen visade nya bilder från National Geographic på en Facebook-användares sida. Applikationen var inte godkänd av National Geographic.

I bakgrunden laddar applikationen också ned tre stora bilder från en annan sajt, användarens browser visar dock aldrig dessa bilder. Applikationer med tillräckligt många användare kommer sedan att fungera som en "Denial of Service" och svämma över den valda webbplats med begäran om uppgifter. Så fort en användare loggar ut försvinner hon eller han från attacken, men så fort hon eller han loggar in deltar de.

Forskarna riktade attacken mot sin egen server. De förvånades över att mer än 1 000 Facebook-användare installerade applikationen, trots att de bara hade nämnt den för sina vänner.

Det ledde till en topp på 300 förfrågningar i timmen och mer än 6 Megabit i sekunden när trafiken var som högst, skriver Wired och tillägger att det är imponerande med tanke på att det bara var 1 000 användare och en enkel attack.

Så här raderar du ditt konto, föreslår signaturen Mr Tias (hämtat nere från kommentarsfältet). Om det fungerar i längden kan inte E24 svara för. Inlagd av: Mr Tias, 2008-10-13 17:50:

"Jag har läst en artikel (metroteknik) om hur man ska göra. Gör så här ...

1) Radera alla dina kontakter (vänner) ur ditt kontaktnät.

2) Radera alla foton, applikationer och egna uppgifter.

3) När hela din FB-profil är "ren", då mailar du privacy@facebook.com och ber dem ta bort kontot. De ska bekräfta proceduren."


Använd vanliga mail istället, går ju lika bra och hålla kontakt med dom du nu hittat på FB.:)

 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tarja - 12 december 2011 21:32

Har ju inte uppdaterat sidan på väldigt länge, men men. En mycket glad nyhet har jag i alla fall,  att Lizz-Bon´s Skuggi blev utställningschampion i Växjö i år. 3 cert på 4 utställningar! GRATTISAR ifrån oss    ...

Av Tarja - 1 januari 2011 19:26

Här har jag inte varit så aktiv på sistone, har inte heller uppdaterat hemsidan som var tänkt.....Ibland blir det bara så, men skall försöka få in lite mer i år.   Det har varit en lång höst som också fick en snabbstart på vintern som ser ut att ...

Av Tarja - 22 september 2010 18:24

Har precis badat en stycke Hetta som hittade gottgott och rullade sig i grävlingskit på vår lilla svamppromenad. Det var svamp vi skulle leta efter, inte väldoft. Hon följde inte med rundan runt utan stannade o luktade, tänkte att hon kommer väl till...

Av Tarja - 15 september 2010 08:59

Ja, så har Izzie börjat kurs med Denise, tänkte att det är bra om hon också kommer igång och jobbar lite med hund. Det gick bra, Izzie hade inte så mycket och säga om de andra hundarna, 2 amstaff?el korsningar, en rottisvalp, en goldenvalp, dvs 5 hun...

Av Tarja - 3 september 2010 19:00

Tänkte väl inte skriva så mycket idag, har gjort iordning plats för druvorna som nu står ute och ska växa upp mot berghällen....hoppas att de kommer och trivas där. Tog lite bilder på växthuset som inte är helt klar än, funderar lite på och ha vita...

Ovido - Quiz & Flashcards